China şi-a stabilit o ţintă modestă de creştere economică

China a stabilit duminică o ţintă modestă pentru creşterea economică din acest an, de aproximativ 5%, cu ocazia începerii sesiunii anuale a Congresului Naţional al Poporului (CNP), informează Reuters.

171 afișări
Imaginea articolului China şi-a stabilit o ţintă modestă de creştere economică

China şi-a stabilit o ţintă modestă de creştere economică

Anul trecut, economia a înregistrat una dintre cele mai slabe performanţe din ultimele decenii, când produsul intern brut (PIB) a crescut cu doar 3%, fiind afectată de trei ani de restricţii COVID şi de o criză în sectorul imobiliar.

În raportul său de activitate, premierul Li Keqiang a subliniat necesitatea stabilităţii economice şi a extinderii consumului, stabilind obiectivul de a crea aproximativ 12 milioane de locuri de muncă în mediul urban în acest an şi a avertizat că există în continuare riscuri în sectorul imobiliar.

Li a stabilit un obiectiv de deficit bugetar de 3,0% din PIB, în creştere de la un obiectiv de aproximativ 2,8% anul trecut.

„Inflaţia globală rămâne ridicată, creşterea economică şi comercială globală îşi pierde din avânt, iar încercările externe de a suprima şi de a limita China se intensifică", a declarat Li în timpul discursului său de deschidere a lucrărilor parlamentului.

Pentru a susţine creşterea economică, guvernul intenţionează să crească finanţarea pentru proiecte de infrastructură de mare anvergură.

Li, în vârstă de 67 de ani, şi o serie de oficiali politici mai orientaţi spre reformă urmează să se retragă în timpul congresului, lăsând locul unor loiali ai preşedintelui Xi Jinping, care şi-a întărit şi mai mult controlul asupra puterii atunci când şi-a asigurat un al treilea mandat de conducere.

În timpul CNP, se aşteaptă ca fostul şef de partid de la Shanghai, Li Qiang, în vârstă de 63 de ani, un vechi aliat al lui Xi, să fie confirmat în funcţia de premier, însărcinat cu revigorarea celei de-a doua economii din lume.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici