China şi Rusia efectuează exerciţii navale în apropierea Coreei de Nord

Forţe navale chineze şi ruse participă la exerciţiile navale care se desfăşoară în apropierea Coreei de Nord, în contextul tensiunilor internaţionale provocate de testele nucleare şi balistice efectuate de regimul de la Phenian.

623 afișări
Imaginea articolului China şi Rusia efectuează exerciţii navale în apropierea Coreei de Nord

China şi Rusia efectuează exerciţii navale în apropierea Coreei de Nord

Agenţia chineză de ştiri Xinhua a transmis că exerciţiile vor avea loc în zona portului rusesc Vladivostok, aflat în apropierea frontierei Rusiei cu Coreea de Nord şi în partea de sud a Mării Ohotsk, la nord de arhipelagul nipon. Presa chineză nu a indicat că ar exista vreo legătură directă între exerciţiile navale şi criza nord-coreeană.

Manevrele constituie cea de-a doua parte a exerciţiilor navale ruso-chineze de anul acesta, după ce forţe din cele două ţări au efectuat acţiuni similare în Marea Baltică, în luna iulie.

Atât Rusia, cât şi China, militează pentru soluţionarea pe cale paşnică a crizei nord-coreene.

China este cel mai semnificativ partener comercial al Phenianului, iar preşedintele american Donald Trump a criticat de mai multe ori Beijingul, spunând că nu pune suficientă presiune asupra statului nord-coreean.

Pe de altă parte, China se apără afirmând că influenţa sa asupra Phenianului este supraestimată şi sugerează că refuzul Statelor Unite de a negocia direct cu Coreea de Nord reprezintă o piedică în calea procesului de găsire a unei soluţii în cazul acestei crize.

Coreea de Nord a lansat vineri o rachetă balistică din districtul Sunan, aflat în apropierea Phenianului. Proiectilul a parcurs distanţa de 3.700 de kilometri, survolând nordul Japoniei şi a atins altitudinea de 770 de kilometri, potrivit armatei sud-coreene.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici