Rex Tillerson: Donald Trump ia în considerare închiderea ambasadei SUA în Cuba

Administraţia Donald Trump ia în considerare închiderea recent redeschisei ambasade a SUA în Havana, în urma unor serii de incidente, care nu au fost lămurite, ce au dăunat sănătăţii unor diplomaţi americani în Cuba, a declarat secretarul de Stat, Rex Tillerson, citat de The Guardian.

520 afișări
Imaginea articolului Rex Tillerson: Donald Trump ia în considerare închiderea ambasadei SUA în Cuba

Rex Tillerson: Donald Trump ia în considerare închiderea ambasadei SUA în Cuba

”Luăm în calcu acest lucru. Este o problemă foarte gravă legată de respectul faţă de anumiţi indivizi ce au suferit. Am adus o parte din acei oameni acasă”, a afirmat Tillerson.

Comentariile secretarului american de Stat reprezintă un indiciu în privinţa faptului că SUA ar putea avea un răspuns diplomatic care ar avea potenţialul de a pune în pericol reluarea istorică a relaţiilor dintre Cuba şi SUA.

În anul 2015, Statele Unite şi Cuba au reluat relaţiile diplomatice când şi-au redeschis ambasadele pentru prima dată după întreruperea relaţiilor în 1961.

Departamentul de Stat al SUA a anunţat în luna august că cel puţin 16 angajaţi ai Ambasadei Statelor Unite din Cuba au fost ţinta unor atacuri acustice, aceştia necesitând îngrijiri medicale, însă oficialii de la Havana au negat acuzaţiile.

Potrivit The Associated Press, tulburările de auz ale diplomaţilor ar fi putut fi generate de către anumite dispozitive sonice ce emit unde sonore capabile să provoace daune irevocabile.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici