China şi SUA reiau schimburile militare la nivel înalt

China şi Statele Unite au convenit să reia schimburile militare la nivel înalt, a declarat un oficial american sâmbătă, în cea de-a doua zi de discuţii pe teme militare dintre cele două ţări.

12 afișări
Imaginea articolului China şi SUA reiau schimburile militare la nivel înalt

China şi SUA reiau schimburile militare la nivel înalt (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Am convenit să facem schimburile la nivel înalt", a declarat David Sedney, subsecretar adjunct pentru Asia Orientală la Departamentul american al Apărării.

Dialogul militar lansat în 1997 a fost suspendat de China în anul următor, în semn de protest faţă de un proiect de vânzare de armament american, în valoare de 6,5 miliarde de dolari, către Taiwan.

Noua administraţie americană s-a declarat dispusă să extindă dialogul cu China asupra unor subiecte legate de criza economică sau schimbările climatice.

Citește și:

China vrea ameliorarea relaţiilor militare bilaterale cu SUA

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici