China va dispune, anul viitor, de 1.800 de rachete îndreptate către Taiwan

Numărul rachetelor chineze îndreptate împotriva Taiwanului va atinge 1.800 de unităţi anul viitor, în pofida unei ameliorări a relaţiilor între Beijing şi Taipei, a anunţat vineri presa taiwaneză.

392 afișări
Imaginea articolului China va dispune, anul viitor, de 1.800 de rachete îndreptate către Taiwan

China va dispune, anul viitor, de 1.800 de rachete îndreptate către Taiwan (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Această estimare este avansată de un raport al serviciilor de informaţii taiwaneze, publicat de cotidianul The Liberty Times.

Potrivit experţilor taiwanezi, numărul rachetelor chineze este, în prezent, de 1.600, cea mai mare parte amplasate în provinciile Fujian şi Jiangxi, în sud-vestul Chinei.

În martie, directorul serviciilor taiwaneze de informaţii, Tsai Teh-sheng, a declarat că China îndreaptă împotriva Taiwanului "un nou tip de rachetă puternică", de tip Dongfeng 16.

"Raza acesteia de acţiune este mai mare, iar acest lucru creşte ameninţarea la adresa Taiwanului", a subliniat el.

Relaţiile între China şi Taiwan s-au ameliorat simţitor de la preluarea preşedinţiei Taiwanului de către Ma Ying-jeou, în mai 2008.

În pofida acestei ameliorări a relaţiilor chinezo-taiwaneze, comuniştii chinezi, care au îndepărtat de la putere Guvernul naţionalist, în 1949, consideră, în continuare, insula rebelă ca făcând parte din China şi ameninţă că vor interveni militar dacă îşi proclamă independenţa.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici