China va prelua amprentele tuturor turiştilor străini, ca măsură de securitate

China va prelua amprentele tuturor turiştilor străini în cadrul unei măsuri de consolidare a securităţii frontierelor, a comunicat Ministrul Securităţii Publice, citat de Euronews.

978 afișări
Imaginea articolului China va prelua amprentele tuturor turiştilor străini, ca măsură de securitate

China va prelua amprentele tuturor turiştilor străini, ca măsură de securitate

Amprentarea turiştilor străini va fi introdusă începând de vineri, la aeroportul Shenzen, din sudul statului chinez, şi se va extinde treptat spre toate punctele de intrare din ţară.

Vor fi vizaţi toţi deţinătorii de paşapoarte, cu vârste cuprinse între 14 şi 70 de ani. Ministerul Securităţii publice nu a specificat însă dacă vor fi colectate şi alte date biometrice.

Această nouă reglementare va spori controalele imigrărilor şi va consolida eficienţa acestora.

Statele Unite, Japonia, Taiwanul, Cambodgia, sunt state ce au cerinţe similare.

Deşi punctele vamale chineze nu solicită condiţii de intrare oneroase, majoritatea vizitatorilor necesită obţinerea unei vize, multe oraşe permit însă vizita fără vize pentru o perioadă de câteva zile, pentru a sprijini turismul.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici