Germania înăspreşte măsurile împotriva imigranţilor care prezintă riscuri de securitate

Germania va introduce măsuri stricte pentru solicitanţii de azil aflaţi în ilegalitate şi consideraţi riscuri pentru siguranţa publică, anunţă ministrul german de Interne, Thomas de Maiziere, şi cel al Justiţiei, Heiko Maas, citaţi de presa germană.

1119 afișări
Imaginea articolului Germania înăspreşte măsurile împotriva imigranţilor care prezintă riscuri de securitate

Germania înăspreşte măsurile împotriva imigranţilor care prezintă riscuri de securitate (Imagine: Arhiva Foto Mediafax)

"Am stabilit să introducem condiţia reşedinţei obligatorii, condiţii stricte privind domiciliul pentru solicitanţii de azil. În al doilea rând, s-au facilitat procedurile de expulzare a imigranţilor", a declarat Thomas de Maiziere după întrevederea cu Heiko Maas.

Imigranţii extracomunitari care vor prezenta riscuri la adresa securităţii vor putea fi deportaţi prin procedură rapidă, scrie Der Spiegel.

Măsurile au fost introduse după atentatul comis în decembrie 2016 la Berlin, soldat cu 12 morţi. Atacul cu camion a fost comis de un solicitant de azil tunisian care era considerat de câteva luni un risc de către autorităţile germane.

Peste 1,2 milioane de imigranţi din Orientul Mijlociu şi Africa au ajuns în Germania în ultimii doi ani, pe fondul atitudinii tolerante a Guvernului Angela Merkel.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici