Jeff Sessions, desemnat de Donald Trump secretar al Justiţiei, neagă simpatiile pentru Ku Klux Klan

Jeff Sessions, desemnat de preşedintele-ales Donald Trump pentru funcţia de secretar al Justiţiei, a negat, în cursul audierilor în Senatul SUA, că ar fi simpatizant al organizaţiei rasiste Ku Klux Klan, relatează BBC News online.

2328 afișări
Imaginea articolului Jeff Sessions, desemnat de Donald Trump secretar al Justiţiei, neagă simpatiile pentru Ku Klux Klan

Jeff Sessions, desemnat de Donald Trump secretar al Justiţiei, neagă simpatiile pentru Ku Klux Klan (Imagine: Hepta)

Jeff Sessions, senator de Alabama în vârstă de 69 de ani, a anunţat că se va recuza din orice eventuală investigaţie care ar vizat-o pe Hillary Clinton, fostul adversar al lui Donald Trump în scrutinul prezidenţial.

Donald Trump l-a propus pe Jeff Sessions pentru funcţia de secretar al Justiţiei, reprezentând inclusiv poziţia de procuror general federal al Statelor Unite.

Întrebat în cursul audierilor în Comisia senatorială pentru Afaceri Judiciare dacă a fost vreodată susţinător al grupului KKK, care militează pentru supremaţia rasei albe, Sessions a afirmat că aceste zvonuri sunt "false".

"Detest Ku Klux Klan, ce reprezintă şi ideologia sa rasistă", a subliniat Jeff Sessions, admiţând "impactul oripilant pe care discriminarea sistematică şi negarea dreptului la vot l-au avut asupra fraţilor şi surorilor afro-americani".

Audierile lui Jeff Sessions au fost întrerupte de protestatari care au scandat "Fără Trump, fără KKK, fără rasism în SUA!".

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici