Rusia a catalogat drept "ineficiente" acţiunile coaliţiei coordonate de SUA împotriva militanţilor Stat Islamic în Siria

Acţiunile coaliţiei internaţionale coordonate de SUA împotriva militanţilor Stat Islamic din Siria au avut un impact "mai mic de zero", au declarat oficialii ruşi, care au mai acuzat forţele americane că ar fi cauzat decesul a 20 de civili sirieni în cursul unui atac aerian efectuat luna aceasta.

912 afișări
Imaginea articolului Rusia a catalogat drept "ineficiente" acţiunile coaliţiei coordonate de SUA împotriva militanţilor Stat Islamic în Siria

Rusia a catalogat drept "ineficiente" acţiunile coaliţiei coordonate de SUA împotriva militanţilor Stat Islamic în Siria (Imagine: Shutterstock)

Implicarea Rusiei în conflictul civil sirian, începând din septembrie 2015 a "schimbat cursul luptei antiterorism din Siria", a declarat şeful Statului-Major General, Valeri Gherasimov.

Acesta a declarat că Moscova a executat 71.000 de atacuri aeriene în cursul campaniei aeriene în sprijinul regimului Bashar al-Assad, în timp ce "colegii noştri din cadrul coaliţiei coordonate de SUA au efectuat mult mai puţine atacuri, doar aproximativ 6.500, în ultimii doi şi jumătate de operaţiuni împotriva Stat Islamic în Siria".

În cursul unei întâlniri televizate, ministrul rus al Apărării, Serghei Şoigu, a declarat că acţiunile coaliţiei internaţionale n-au avut niciun impact.

Gherasimov a mai declarat că raidurile aeriene ale coaliţiei nu au avut niciodată "rezultate semnificative", adăugând că însă au cauzat "un număr considerabil de victime în rândul civililor şi trupelor guvernamentale".

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici