China va raţionaliza până sâmbătă alimentarea cu energie electrică a fabricilor în una dintre cele mai importante provincii

Provincia chineză Sichuan, centru de litiu, va raţionaliza până sâmbătă alimentarea cu energie electrică a fabricilor, a anunţat presa de stat, în condiţiile în care valul de căldură face ca cererea de energie electrică să crească vertiginos, relatează The Guardian.

979 afișări
Imaginea articolului China va raţionaliza până sâmbătă alimentarea cu energie electrică a fabricilor în una dintre cele mai importante provincii

China va raţionaliza până sâmbătă alimentarea cu energie electrică a fabricilor în una dintre cele mai importante provincii

Temperaturile din provincie - unde locuiesc aproape 84 de milioane de persoane - au depăşit 40-42 de grade Celsius începând de săptămâna trecută, potrivit datelor Administraţiei de Meteorologie din China, ceea ce a crescut cererea de energie ppentru sistemele de răcire.

Regiunea se bazează pe hidrocentrale pentru a genera 80% din energia electrică, dar râurile din zonă au secat în această vară.

Provincia din sud-vestul Chinei produce jumătate din litiul naţiunii, utilizat în bateriile pentru vehiculele electrice, iar proiectele sale hidroenergetice furnizează electricitate pentru centrele industriale de pe coasta de est a ţării.

Însă guvernul local a decis să acorde prioritate alimentării cu energie electrică a locuinţelor, ordonând utilizatorilor industriali din 19 din cele 21 de oraşe din provincie să suspende producţia până sâmbătă, potrivit unui anunţ emis duminică.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici