Chinezii au închis un sat din Mongolia Interioară după primul deces din 2020 cauzat de ciuma bubonică

  • Un bolnav de ciumă bubonică din Mongolia Interioară moare după ce i-a cedat sistemul circulator
  • Boala acestuia a fost raportată duminică şi confirmată joi
  • Autorităţile au închis satul în care locuia şi au impus alertă de gradul trei până la finalul anului
1317 afișări
Imaginea articolului Chinezii au închis un sat din Mongolia Interioară după primul deces din 2020 cauzat de ciuma bubonică

Chinezii au închis un sat din Mongolia Interioară după primul deces din 2020 cauzat de ciuma bubonică

China închide un sat după primul deces cauzat de ciumă bubonică anul acesta, relatează CNN.
 
Autorităţile regiunii Mongolia Interioară au fost nevoite să închidă satul Suji Xincun după ce un locuitor care suferea de ciumă bubonică a murit. 
 
Infecţia a fost raportată în cursul zilei de duminică, iar confirmarea s-a făcut joi. Sistemul circulator al pacientului a cedat şi a murit. Totuşi, comunicatul transmis de către autorităţi nu a precizat cum s-a infectat pacientul. 
 
Liderii locali au decis să închidă satul şi să izoleze localnicii pentru ca boala să nu se răspândească. Mai mult, au solicitat ca fiecare casă să fie dezinfectată zilnic. 
 
Toţi sătenii au fost testaţi pentru ciumă bubonică, însă medicii nu au mai descoperit niciun caz.
 
35 de persoane apropiate decedatului au fost izolate şi testate pentru ciumă bubonică. Rezultatele au fost negative.
 
În districtul în care se află satul s-a impus alertă de gradul de trei, până la finalul anului 2020.
 
Este al doilea caz de ciumă bubonică cu care se confruntă China anul acesta. Primul caz a fost raportat în iulie, în Bayannur, Mongolia Interioară, însă nu s-a soldat cu moartea pacientului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici