Chinezii construiesc un spital special pentru pacienţii cu coronavirus. Ordinul autorităţilor din Wuhan: să fie gata în 6 zile

Wuhan, oraşul din care a pornit coronavirusul care s-a răspândit rapid, vrea să contruiască în timp record un spital în care să fie trataţi exclusiv pacienţii care au acest virus.

3446 afișări
Imaginea articolului Chinezii construiesc un spital special pentru pacienţii cu coronavirus. Ordinul autorităţilor din Wuhan: să fie gata în 6 zile
Potrivit presei chineze, autorităţile din Wuhan au decis să construiască ”de la zero” un spital special pentru pacienţii care au noul tip de virus. Construcţia ar trebui să fie gata în 6 zile.
 
Proiectul ar trebui să fie finalizat în această seară, iar excavatoarele şi buldozerele au fost deja aduse în locul în care va fi ridicată clădirea. Spitalul urmează să aibă două etaje şi va fi construit după modelul unui centru medical din Beijing, construit în 2003 în perioada epidemiei SARS. Noua facilitate medicală va avea 1.000 de paturi.
 
Şase oraşe chineze au fost închise complet
 
Autorităţile chineze au decis să închidă cinci oraşe. Wuhan, Huanggang, Xiantao, Ezhou, Chibi şi Lichuan sunt localităţile închise de chinezi în încercarea de a limita răspândirea virusului.
 
Organizaţia Mondială a Sănătăţii a decis totuşi că noul tip de coronavirus nu reprezintă o urgenţă publică mondială. Potrivit OMS, nu există dovezi de infecţie în afara Chinei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici