Chişinăul va elabora un plan de acţiuni privind Transnistria

Deputatul comunist Artur Reşetnicov a anunţat luni, în cadrul emisiunii În PROfunzime, că autorităţile de la Chişinău vor elabora un plan de acţiuni privind Transnistria.

409 afișări
Imaginea articolului Chişinăul va elabora un plan de acţiuni privind Transnistria

Chişinăul va elabora un plan de acţiuni privind Transnistria

"Noi am vrut să transmitem un mesaj oamenilor. Noi, cei din Parlament, indiferent de culoarea politică, vrem pace. Parlamentul a primit o declaraţie şi s-a obligat să elaboreze un plan de acţiuni, şi sper că vom lucra împreună asupra acestuia. Una dintre propuneri a fost să formăm un grup de lucru cu reprezentanţi de la Chişinău. Sperăm că la masa de negocieri să se implice şi cei de la Tiraspol", a afirmat Reşetnicov, relatează PRO TV Chişinău.

Totodată, liderul Partidului Democrat din R.Moldova Dumitru Diacov a menţionat că autorităţile de la Chişinău se aşteaptă la o evoluţie după ce Evgheni Şevciuk a devenit lider al regimului separatist de la Tiraspol.

"Toţi ne-am aşteptat la o evoluţie. Acum au venit oameni noi şi noi am sperat că vor fi schimbări. Noi nu ne putem comporta ca şi Tiraspolul. Noi suntem parteneri la nivel de UE (Uniunea Europeană)", a declarat Diacov.

Aceeaşi idee a fost susţinută de către deputatul liberal-democrat Valeriu Streleţ.

"A fost un îngheţ, iar după alegerea lui Şevciuk am aşteptat o accelerare. Noi am avut o impresie că Şevciuk a trezit nelinişte prin întâlnirile pe care le-a avut cu Filat", a punctat Streleţ.

Parlamentul moldovean a adoptat vineri, 21 iunie, o declaraţie cu privire la situaţia din regiunea transnistreană. În aceasta se menţionează că diferendul transnistrean urmează să fie rezolvat pe cale paşnică.

Declaraţia nu a fost sustinută de către liberalii conduşi de Mihai Ghimpu, de deputatul neafiliat Mihai Godea şi de către socialiştii lui Igor Dodon.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici