Chris Grayling, ministrul britanic al Transporturilor: Theresa May va rămâne premier cel puţin până în 2020/ Motivul pentru care May ar putea participa din nou la alegerile generale

Ministrul britanic al Transporturilor, Chris Grayling, a prezis, sâmbătă, că premierul Theresa May va rămâne în funcţie cel puţin până în 2020 şi ar putea să participe din nou la alegerile generale, relatează site-ul agenţiei Reuters.

190 afișări
Imaginea articolului Chris Grayling, ministrul britanic al Transporturilor: Theresa May va rămâne premier cel puţin până în 2020/ Motivul pentru care May ar putea participa din nou la alegerile generale

Ministrul britanic al Transporturilor: Theresa May rămâne premier cel puţin până în 2020/ Motivul pentru care May ar putea participa din nou la alegerile generale

Chris Grayling este unul dintre cei mai apropiaţi colegi de cabinet ai Theresei May şi a fost şeful de campanie al acesteia în 2016, când a obţinut şefia Partidului Conservator.

"Sunt convins că Theresa May va continua ca premier şi după obţinerea Brexit, în luna martie a anului 2019, întrucât ea se află în fruntea sprijinului copleşitor pentru Partidul Conservator. Cred că va fi premier şi în 2020, categoric că eu vreau asta", a spus Grayling, într-un interviu pentru Daily Telegraph.

Întrebat dacă Theresa May ar putea să participe şi să câştige din nou alegerile generale, ministrul Transporturilor nu a exclus această variantă.

"Cine ştie? Vom vedea mai târziu ce se va întâmpla, dar, în cele din urmă, cred că va fi alegerea ei cât timp vrea să rămână în funcţie, aşa cum trebuie să se întâmple cu orice prim-ministru", a mai spus Chris Grayling.

Grayling a mai precizat că au existat "foarte multe exagerări" cu privire la amploarea disputelor dintre colegii săi de cabinet după alegerile parlamentare din luna iunie, considerate dezamăgitoare pentru Partidul Conservator.

Autoritatea Theresei May a fost slăbită în urma recentelor alegeri anticipate, formaţiunea politică de centru-dreapta pierzând majoritatea pe care o avea în Camera Comunelor, dar a reuşit să se menţină la guvernare graţie unui acord cu un partid unionist nord-irlandez.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici