Cinci americani deţinuţi în Pakistan sub acuzaţia de terorism susţin că sunt torturaţi

Cinci tineri americani arestaţi în Pakistan în luna decembrie sub acuzaţia că ar fi încercat să intre în contact cu reţeaua al-Qaida pentru a comite atentate susţin că sunt victimele unei "înscenări" şi că sunt torturaţi de poliţia pakistaneză şi de agenţi ai serviciilor americane.

26 afișări
Imaginea articolului Cinci americani deţinuţi în Pakistan sub acuzaţia de terorism susţin că sunt torturaţi

Cinci americani deţinuţi în Pakistan sub acuzaţia de terorism susţin că sunt torturaţi (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

Suspecţii urmează să fie aduşi în faţa tribunalului din Sargodha, un oraş situat în estul Pakistanului, dar audierea lor a fost amânată până pe 15 februarie, declară Aamir Abbas, un ofiţer de poliţie care a participat la anchetă.

În momentul aducerii la tribunal marţi dimineaţă, unul dintre suspecţi a aruncat pe geamul maşinii poliţiei un bileţel pe care era scris un mesaj.

"După arestare, Statele Unite, FBI şi poliţia pakistaneză ne torturează, încearcă să ne însceneze cazul, dar suntem nevinovaţi, încearcă să ne izoleze de public, de presă, de familii şi de avocaţi, ajutaţi-ne", scria pe bileţel. Mesajul era semnat de "Waqar, Ahmed, Ramy, Umar, Aman", numele celor cinci studenţi americani de origine pakistaneză, etiopiană, eritreană şi egipteană.

"Respingem aceste acuzaţii lipsite de fundament", a reacţionat marţi purtătorul de cuvânt al misiunii diplomatice americane, Richard Snelsire.

La 18 ianuarie, cu ocazia unei audieri care a fost amânată, suspecţii au strigat "Suntem torturaţi!". Poliţia pakistaneză a negat că suspecţii ar fi afirmat aşa ceva.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici