Cinci angajaţi ai MSF au fost "luaţi de un grup" în nordul Siriei

Cinci angajaţi ai organizaţiei Médecins sans frontières (MSF) au fost "luaţi ieri seară (joi) dintr-o casă a MSF din nordul Siriei de către un grup pentru a fi interogaţi", a anunţat ONG-ul într-un comunicat.

119 afișări
Imaginea articolului Cinci angajaţi ai MSF au fost "luaţi de un grup" în nordul Siriei

Cinci angajaţi ai MSF au fost "luaţi de un grup" în nordul Siriei (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"MSF este în contact cu toţi actorii implicaţi precum şi cu familiile colegilor săi şi face tot ce este posibil pentru a restabili contactul", continuă organizaţia, care refuză să ofere alte informaţii, ca măsură de "siguranţă pentru colegii săi".

MSF are şase spitale şi patru centre de sănătate în nordul Siriei şi gestionează şi un program din ţara vecină pentru a sprijini 27 de spitale şi 56 de centre medicale în Siria, furnizându-le medicamente, material medical, precum şi susţinere şi avize tehnice, precizează organizaţia.

Situaţia lucrătorilor umanitari în Siria este periculoasă.

În septembrie 2013, un chirurg sirian care lucra pentru MSF a fost ucis în nordul Siriei.

Mai multe persoane care lucrează pentru organizaţiile umanitare în zonele rebele au fost răpite sau deţinute.

În octombrie, şapte angajaţi ai Comitetului Internaţional al Crucii Roşii au fost răpiţi în provincia Idleb. Potrivit unei organizaţii neguvernamentale siriene, aceste răpiri ar fi fost orchestrate de Statul Islamic în Irak şi Levant, care are legături cu Al-Qaida.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici