Cinci locuri din lume unde căldura a doborât recorduri istorice

Locuitorii din diferite zone ale lumii se sufocă din cauza caniculei, fiind înregistrate temperaturi-record la nivelul întregii planete. Există cinci locuri în care vremea le-a dat bătăi de cap oamenilor şi care au depăşit limita normală de temperatură.

3097 afișări
Imaginea articolului Cinci locuri din lume unde căldura a doborât recorduri istorice

Cinci locuri din lume unde căldura a doborât recorduri istorice

Pe primul loc este zona de est a Canadei, unde căldura a fost intensă săptămâna trecută. 70 de persoane au murit în Quebec din această cauză, majoritatea în oraşul Montreal, iar în capitala ţării, termometrele au înregistrat 47ºC pe data de doi iulie.

Cei mai mulţi dintre cei decedaţi aveau vârsta de 65 de ani şi sufereau deja de alte afecţiuni . Potrivit autorităţilor, lipsa aparatelor de aer condiţionat a contribuit la moartea acestora, spune BBC.

Locul al doilea este ocupat de regiunea Caucaz, o zona muntoasă unde temperaturile au fost crescute pe tot parcursul lunii iulie. În Tbilisi, capitala Georgiei, s-au înregistrat 40,5 ºC, o maximă istorică, iar căldura a afectat reţeaua electrică din alte ţări apropiate. 

În sudul Californiei termometrele au înregistrat trei recorduri:
•         În centrul oraşului Los Angeles a fost cea mai călduroasă noapte din istoria zonei. Pe data de şapte iulie termometrele au înregistrat 26,1ºC.
•         În Chino, aproape de L.A., au fost 48,9ºC, cea mai mare temperatură regăsită vreodată în acest oraş.
•         În Universitatea din California, L.A., au fost 43,9ºC, cea mai mare din ultimii 79 de ani.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Citește mai departe:

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Citește mai departe:

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici