Cinci morţi şi 13 răniţi, în urma seismului din Honduras - VIDEO

Seismul cu magnitudinea de 7,1, care a afectat joi coasta statului Honduras, a provocat moartea a cel puţin cinci persoane şi rănirea altor 13, au anunţat autorităţile de la Tegucigalpa.

8 afișări
Imaginea articolului Cinci morţi şi 13 răniţi, în urma seismului din Honduras - VIDEO

Cinci morţi şi 13 răniţi, în urma seismului din Honduras (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Avem informaţii preliminare potrivit cărora există cinci morţi, 13 răniţi, 50 de locuinţe distruse, dar şi două poduri, zece şcoli, două instituţii publice, două hoteluri, trei ateliere şi o biserică au fost, de asemenea, afectate", a anunţat purtătorul de cuvânt al Comisiei permanente pentru prevenirea riscurilor (Copeco), Ana Rivera.

Până la ora locală 11.00 (21.00, ora României), "au fost înregistrate 17 replici, toate mai mari de 4 grade", a adăugat ea.

Cutremurul a fost înregistrat de Institutul american de studii geologice (USGS) la ora locală 02.24 (11.24, ora României) la 130 de kilometri nord de oraşul La Ceiba, de pe litoralul Mării Caraibilor.

Centrul de alertă în caz de tsumani din Pacific a declanşat imediat o alertă de tsunami pentru Honduras, Belize şi Guatemala, pe care a anulat-o 90 de minute mai târziu.

Autorităţile din Honduras au menţinut alerta timp de 24 de ore, de teama unor eventuale replici, după seismul care a avut loc în apropierea arhipegului Bahia.

Cunoscut ca fiind paradisul scufundătorilor, această atracţie a turismului local, situată la 600 de kilometri nord-est de Tegucigalpa, are numai 30.000 de locuitori, dar găzduieşte anual peste 250.000 de turişti.

Video Stirileprotv.ro

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici