Cincizeci de militari americani au sosit în provincia Al-Anbar pentru a sprijini armata irakiană

Cincizeci de militari americani au sosit în provincia Al-Anbar, în vestul Irakului, pentru a sprijini armata irakiană în lupta pe care o duce împotriva organizaţiei teroriste Stat Islamic (SI), a anunţat, luni, Pentagonul, relatează AFP.

160 afișări
Imaginea articolului Cincizeci de militari americani au sosit în provincia Al-Anbar pentru a sprijini armata irakiană

Cincizeci de militari americani au sosit în provincia Al-Anbar pentru a sprijini armata irakiană

"Pot să confirm că aproximativ 50 de militari americani se află la baza aeriană Al-Assad pentru a evalua în ce măsură instalaţia ar putea fi utilizată ca centru de asistenţă şi consultanţă în vederea susţinerii forţelor irakiene de securitate", a declarat Elissa Smith, o purtătoare de cuvânt.

Este pentru prima oară când trupe americane sunt mobilizate la Al-Anbar din momentul în care Washingtonul a decis să trimită consilieri militari în Irak pentru a sprijini Bagdadul în lupta pe care o duce împotriva jihadiştilor din cadrul SI.

Unii militari din acest contingent vor asigura securitatea experţilor care efectuează evaluarea bazei aeriene situate în plin deşert, a subliniat ea.

În schimb, aceste trupe nu au vocaţia de a furniza arme triburilor sunnite care luptă împotriva jihadiştilor în această provincie din vestul Irakului controlată aproape în întregime de SI.

"Forţele americane nu înarmează triburile din regiune", a explicat Elissa Smith.

Această măsură intervine la trei zile după ce preşedintele Barack Obama a anunţat dublarea contingentului mobilizat în Irak, prin trimiterea a 1.500 de consilieri militari suplimentari în vederea consilierii şi antrenării forţelor irakiene - inclusiv a kurzilor - împotriva SI, care a preluat controlul asupra unei vaste teritorii din nordul, vestul şi estul Irakului.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici