Cincizeci şi doi de fermieri, răpiţi de mai mulţi bărbaţi înarmaţi, în Afganistan-oficiali regionali

Mai mulţi bărbaţi înarmaţi au răpit miercuri 52 de fermieri în Afganistan, mulţi dintre ostatici fiind etnici uzbeci, au declarat oficiali regionali, citaţi de Reuters.

371 afișări
Imaginea articolului Cincizeci şi doi de fermieri, răpiţi de mai mulţi bărbaţi înarmaţi, în Afganistan-oficiali regionali

Cincizeci şi doi de fermieri, răpiţi de mai mulţi bărbaţi înarmaţi, în Afganistan-oficiali regionali (Imagine: jihadwatch.org)

Răpirile au avut loc în regiunea din nordul Afganistanului, Jowzjan.

Nu este cunoscut deocamdată motivul răpirilor.

Bărbaţii ce au fost răpiţi miercuri provin din trei sate afgane. Aceştia au fost luaţi ostatici în timp ce efectuau lucrări agricole.

Poliţia regională a învinuit militanţii talibani ce controlează regiunea, de răpirile în masă, deşi acestea nu au fost revendicate deocamdată.

”Talibanii sunt responsabili pentru această acţiune”, a declarat un purtător de cuvânt al poliţiei locale.

În nordul Afganistanului numărul răpirilor şi atacurilor armate a crescut după ce această provincie a ajuns sub controlul militanţilor talibani şi grupărilor afiliate reţelei Stat Islamic.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici