Cine este PREOTUL EROU care a reuşit să salveze Coroana de Spini a lui Iisus din incendiul DEVASTATOR de la Catedrala Notre-Dame

Un preot francez, care i-a ajutat pe cei răniţi în timpul atacului terorist de la Paris, din noiembrie 2015, şi care a supravieţuit unei ambuscade în Afganistan, este cel care a reuşit să salveze Coroana de Spini a lui Iisus, din incendiul de la Catedrala Notre-Dame.

21764 afișări
Imaginea articolului Cine este PREOTUL EROU care a reuşit să salveze Coroana de Spini a lui Iisus din incendiul DEVASTATOR de la Catedrala Notre-Dame

Cine este PREOTUL EROU care a reuşit să salveze Coroana de Spini a lui Iisus din incendiul DEVASTATOR de la Catedrala Notre-Dame

Jean-Marc Fournier, preot în cadrul Brigadei de Pompieri de la Paris, a salvat preţiosul obiect religios, despre care se crede că a stat pe capul lui Iisus în timpul răstignirii, din calea focului care a distrus cunoscutul edificiu parizian, potrivit Daily Mail.

Iniţial s-a crezut că obiectul a fost distrus în incendiu, însă Părintele Fournier a reuşit să recupereze Coroana de Spini fără ca aceasta să fie afectată.

Informaţia că preotul a reuşit să salveze Coroana cu Spini a fost confirmată de serviciile de urgenţă pariziene.

”A dovedit că nu are frică şi s-a îndreptat către relicvele aflate în interiorul Catedralei Notre-Dame, apoi le-a extras în siguranţă. El se luptă cu viaţa şi cu moartea în fiecare zi, iar astăzi a dovedit încă o dată curajul său”, au transmis serviciile de urgenţă.

Pe 13 noiembrie 2015, Părintele Fournier a intrat în sala de concerte Bataclan din Paris, după ce aceasta a fost vizată de un atac sângeros al unor terorişti. În acel loc au murit 89 de persoane. Preotul s-a rugat alături de cei răniţi şi pentru sufletele celor decedaţi.

Preotul Fournier, în vârstă de aproximativ 50 de ani, şi-a început cariera în Germania, apoi s-a mutat în Franţa. S-a înrolat în armată în 2004 şi a petrecut 7 ani alături de soldaţi în Orientul Mijlociu. În Afganistan, el a fost impicat într-o ambuscadă în care au murit 10 militari.

Alături de Coroana de Spini au mai fost salvate alte artefacte preţioase precum Tunica Sfântului Louis, conform primarului Parisului, Anne Hidalgo.

Un incendiu puternic a izbucnit, luni seară, la Catedrala Notre-Dame din Paris. Din fericire, construcţia religioasă a fost evacuată, potrivit serviciilor de intervenţie. Incendiul a pornit la ora locală 18:50 (19:50, ora României) la o sursă a sistemului de încălzire al catedralei.

Catedrala Notre-Dame este situată pe o insulă înconjurată de apele fluviului Sena, în Arondismentul 4 al capitalei franceze. Aceasta a fost construidă în perioada 1163-1345, fiind considerată o bijuterie arhitecturală a stilului gotic.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici