Cine sunt cele 12 persoane ucise în atacul de la Charlie Hebdo - FOTO

Douăsprezece persoane au fost ucise miercuri în atacul de la Charlie Hebdo, şi anume opt colaboratori ai săptămânalului satiric, dintre care cinci erau desenatori, un invitat al publicaţiei, un agent de întreţinere şi doi poliţişti, relatează AFP, care prezintă toate victimele.

4584 afișări
Imaginea articolului Cine sunt cele 12 persoane ucise în atacul de la Charlie Hebdo - FOTO

Cine sunt cele 12 persoane ucise în atacul de la Charlie Hebdo

Jean Cabut, alias "Cabu" (76 de ani)

Un critic neobosit al prostiei şi religiilor, creatorul "ţărănoiului" - caricatura francezului rasist şi ţâfnos, purtătorul tuturor defectelor pe care voia să le denunţe. Cabu a semnat mai multe dintre caricaturile lui Mahomed, care au adus echipei publicaţiei ameninţări cu moartea, în 2006.

Stéphane Charbonnier, alias "Charb" (47 de ani)

Un desenator coroziv şi un activist care afirma că nu se teme de nimeni, angajat de foarte tânăr, Charb conducea Charlie Hebdo din 2009. În 2013 a fost introdus pe o listă cu ţinte publicată de către Al-Qaida. Războaiele, politica şi pliticienii, reality show-ul, boala sau religiile - niciun subiect nu scăpa de peniţa sa.

Philippe Honoré, alias "Honoré" (73 de ani)

Un autodidact, Honoré îşi publică primul desen de presă la vârsta de 16 ani, în ziarul Sud-Ouest, potrivit Le Magazine Littéraire, una dintre numeroasele publicaţii în care-i apăreau desenele în alb-negru, realizate într-un stil demodat. El colabora cu Charlie Hebdo din 1992.

Bernard Verlhac, alias "Tignous" (57 de ani)

Caricaturist şi autor de benzi desenate (BD) caustic şi angajat, Tignous desena pentru presă din 1980, urmărind nebunia lumii cu un umor percutant şi un pic disperat.

El publica în mod regulat în Charlie Hebdo şi în săptămânalul Marianne. Colabora, de asemenea, cu emisiuni de televiziune în care desenele sale ilustrau dezbaterile.

Georges Wolinski, zis "Wolinski" (80 de ani)

Ireverenţios şi licenţios, Wolinski era un desenator de presă mitic al unei întregi generaţii, tatăl celebrului "Rege al Idioţilor", pilonul "bandei" din anii '60 de la Hara-Kiri, iar apoi al Charlie Hebdo.

La Charlie, Wolinski punea în scenă, în fiecare săptămână, două personaje - unul slab şi timid, iar celălalt mare, dominator şi categoric, cu un limbaj de speluncă. Desenatorul avea la activ aproximativ 80 de albume.

Bernard Maris, zis "Unchiu' Bernard" (68 de ani)

Un economist iconoclast de stânga, Bernard Maris era celebru pentru calitatea gândirii şi arta vulgarizării. Cercetătorul intervenea regulat la radio, televiziune şi în presă.

La Charlie Hebdo semna săptămânal - ca "Unchiu' Bernard" - o cronică reputată. Economistul a apărat mult timp teza descreşterii, criticând dur ravagiile societăţii de consum.

Elsa Cayat (54 de ani), psihiatru şi psihanalist, cernea fapte de societate în rubrica sa, "Charlie Divan".

Mustapha Ourrad, corector la Charlie Hebdo.

Michel Renaud, fondatorul festivalului "Rendez-vous du carnet de Voyage" de la Clermont-Ferrand (centru). El era invitatul publicaţiei şi participa la şedinţa de redacţie.

Frédéric Boisseau (42 de ani), agent de mentenanţă de la firma Sodexo. Frédéric, tatăl a doi copii, se afla în holul de la intrare, pentru lucrări de mentenanţă în clădirea în care a fost ucis de către atacatori.

Franck Brinsolaro (49 de ani), căsătorit şi cu doi copii, era sergentul însărcinat cu protecţia lui Charb.

Ahmed Merabet (42 de ani), un poliţist de la un comisariat situat în apropierea sediului săptămânalului, a fost ucis de către unul dintre autorii atacului în timpul fugii acestora.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici