Circa 180 de mineri, blocaţi în subteran, în urma a două accidente miniere produse în China

Circa 180 de mineri au rămas blocaţi în subteran, vineri seară, în două exploatări miniere inundate, din estul Chinei, potrivit bilanţului Administraţiei pentru securitatea muncii, citat de AFP.

2 afișări

Cele două accidente s-au produs în regiunea oraşului Xintai, situat la circa 450 de kilometri sud de Beijing, în provincia estică Shandong, asupra căreia s-au abătut ploi abundente în ultimele zile.

Primul accident, cel mai grav, a avut loc în jurul orei locale 14.30, în mina Zhangzhuang, iar cel de-al doilea în jurul orei 20.00, în mina Minggong.

La Zhangzhuang sunt blocate în subterane 171 de persoane, a precizat Administraţia cu rang de minister, confirmând un bilanţ precedent al agenţiei China Nouă.

Pe site-ul său Internet, Administraţia a precizat că 585 de mineri s-au salvat după creşterea bruscă a nivelului apei.

După cel de-al doilea accident similar, nouă persoane au rămas blocate în subteran, dintr-un total de 95, cât fusese anunţat anterior.

Aceste accidente sunt urmarea ploilor torenţiale din regiune, care au provocat creşterea nivelului râului Wen, care a rupt un baraj de acumulare.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici