Clădirea în care a murit o româncă la seismul din Christchurch nu îndeplinea normele de construcţie

O clădire care s-a prăbuşit în urma unui cutremur produs în urmă cu un an în oraşul neozeelandez Christchurch provocând moartea a 115 persoane, între care şi o româncă, nu îndeplinea standardele minime de construcţie.

173 afișări
Imaginea articolului Clădirea în care a murit o româncă la seismul din Christchurch nu îndeplinea normele de construcţie

Clădirea în care a murit o româncă la seismul din Christchurch nu îndeplinea normele de construcţie (Imagine: Mediafax foto/AFP)

Clădirea de şase etaje Canterbury Television (CTV) nu îndeplinea standardele minime valabile în 1986, când a fost construită, se arată într-un raport al Departamentului pentru clădiri şi locuinţe, informează BBC News Online. Aceasta s-a prăbuşit provocând moartea a 115 persoane, respectiv aproape două treimi din numărul total al victimelor cutremurului cu magnitudinea de 6,3 grade din 22 februarie 2011.

Printre victime s-a aflat şi Tamara Lia Harca, în vârstă de 59 de ani, care locuia în Christchurch şi era profesoară de limba engleză. Ea venise în Noua Zeelandă în urmă cu şapte ani, împreună cu soţul ei şi unul dintre fii.

Potrivit raportului, stâlpii de susţinere ai clădirii CTV nu erau consolidaţi suficient cu oţel. Ministrul neozeelandez Gerry Brownlee, care se ocupă de consecinţele cutremurului, a declarat că raportul "ridică semne de întrebare serioase cu privire la integritatea structurală a clădirii".

Directorul firmei care a construit clădirea a calificat raportul drept "inadecvat din punct de vedere tehnic".

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici