Clădirea Pentagonului a fost redeschisă. Doi morţi şi mai mulţi răniţi în incidentul de marţi

  • Alerta de securitate de la Pentagon s-a încheiat la ora 21, ora României.
  • S-au tras focuri de armă la Pentagon, marţi seara.
  • Cel puţin un om a fost ucis. Numeroase persoane au fost rănite în incident.
9407 afișări
Imaginea articolului Clădirea Pentagonului a fost redeschisă. Doi morţi şi mai mulţi răniţi în incidentul de marţi

NEWS ALERT Alertă la Pentagon. Clădirea a fost închisă

UPDATE 21:21 Clădirea a fost redeschisă
 
Un agent de poliţie care era în stare gravă în urma incidentului a murit la spital, au declarat surse citate de agenţia Associated Press. Alte numeroase persoane au fost rănite în incidentul armat produs marţi la Centrul de tranzit al Pentagonului, o platformă de transport. Zona în care a avut loc incidentul armat a fost securizată.

"Pentagonul a anulat alerta care a condus la închiderea căilor de acces, iar clădirea a fost redeschisă. Coridorul 2 al intrării în Centrul de tranzit Metro rămâne închis. Coridorul 3 este deschis traficului pietonal", anunţă Agenţia de securitate de la Departamentul american al Apărării.

Cel puţin un suspect înarmat a fost împuşcat de agenţii serviciilor de securitate. Nu există detalii despre starea acestuia. Alte numeroase persoane, inclusiv un agent de poliţie, au fost rănite în incident.

UPDATE 19:11 "Scena incidentului este securizată. Încă este o zonă activă în care au fost comise infracţiuni. Îndemnăm cetăţenii să evite intrarea în gara feroviară şi în platforma de autobuze Metro. Transporturile de la Pentagon sunt redirecţionate spre staţia Pentagon City", a comunicat Agenţia de securitate de la Departamentul american al Apărării.

Conform unor surse din cadrul serviciilor de intervenţie, un suspect înarmat a fost împuşcat de agenţii serviciilor de securitate. Nu există detalii despre starea acestuia. De asemenea, un agent de poliţie a fost rănit în schimbul de focuri.
 
Potrivit postului KTVU, echipajele medicale de urgenţă au raportat mai multe victime, dar nu există informaţii despre starea acestora. 

UPDATE 18:47 Cel puţin o persoană a murit, iar trei au fost rănite în atacul din staţia de metrou din faţa Pentagonului. 

UPDATE 18:43 Agenţia pentru Apărarea Pentagonului cere oamenilor să evite zona, iar Departamentul de Pompieri al districtului Arlington a declarat pe Twitter că unităţile sale „răspund la un incident de violenţă activă raportat” în apropierea staţiei de metrou a Pentagonului.
 
Primele echipaje de la Arlington s-au confruntat cu „mai mulţi pacienţi”, a mai spus departamentul de pompieri. 
 
UPDATE 18:40 Rutele de tren sunt suspendate între Pentagon City şi Mt Vernon Sq / Arlington Cem din cauza investigaţiilor poliţiei de la Pentagon. Sunt solicitate autobuze de transfer. 
 
Pe scurt, un terminal de autobuz şi o staţie de metrou se află în afara Pentagonului prin care tranzitează peste 13.000 de oameni, zilnic. Autoritatea de transport a zonei metropolitane din Washington a declarat că trenurile şi autobuzele evită acum oprirea la Pentagon.
 
UPDATE 18:37 Echipele de intervenţie au ajuns la faţa locului. Cel puţin 10 maşini de pompieri, 4 maşini de urgenţă şi peste 10 maşini de poliţie au împânzit perimetrul. 

UPDATE 18:30 Potrivit primelor informaţii, atacatorul a încercat sa intre înarmat în clădirea Pentagonului, dar un ofiţer de poliţie a reuşit să-l pună la pământ. Două persoane din afara Pentagonului au nevoie de resuscitare.  

 

Pentagonul este, în acest moment, sigilat, în urma unui incident în cadrul Centrului de Tranzit al Pentagonului. Solicităm oamenilor să evite această zonă. Vom reveni cu mai multe informaţii”, transmit oficialii americani pe contul oficial de Twitter. 
 
În apropierea zonei respective sunt mai multe staţii de autobuz, dar şi o staţie de metrou. 
 
Concret, o alertă de securitate a fost declanşată la sediul Departamentului american al Apărării, în centrul oraşului Washington, din cauza unui incident armat produs în apropiere, afirmă surse din cadrul serviciilor de securitate.
 
Focuri de armă au fost semnalate la Centrul de tranzit al Pentagonului, o platformă de transport. Cel puţin o persoană a fost împuşcată, au declarat surse citate de agenţia Bloomberg.
 
Sediul Departamentului american al Apărării a fost securizat prin închiderea temporară a tuturor căilor de acces.
 
"Sediul Pentagonului a fost închis din cauza activităţilor poliţiei", a transmis Departamentul american al Apărării. 
 

 

 

Un agent de poliţie care era în stare gravă în urma incidentului a murit la spital, au declarat surse citate de agenţia Associated Press. Alte numeroase persoane au fost rănite în incidentul armat produs marţi la Centrul de tranzit al Pentagonului, o platformă de transport. Zona în care a avut loc incidentul armat a fost securizată.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici