Clericul musulman Gulen sugerează că lovitura de stat din Turcia ar fi putut fi înscenată

Clericul musulman Fethullah Gulen, ai cărui adepţi sunt acuzaţi pentru puciul militar eşuat din Turcia, sugerează că tentativa de răsturnare a preşedintelui Erdogan ar fi putut fi înscenată, informează Reuters online.

8362 afișări
Imaginea articolului Clericul musulman Gulen sugerează că lovitura de stat din Turcia ar fi putut fi înscenată

Clericul musulman Gulen sugerează că lovitura de stat din Turcia ar fi putut fi înscenată

"Există o mică şansă, există posibilitatea să fi fost o lovitură de stat înscenată", a declarat Gulen, care a adăugat că "Ar putea fi un motiv pentru acuzaţii şi asocieri".

Clericul musulman a mai afirmat că democraţia nu poate fi realizată printr-o acţiune militară, dar a criticat şi administraţia preşedintelui Tayyip Erdogan.

"Se pare că nu au nicio toleranţă pentru orice mişcare, grup sau organizaţie care nu se află sub controlul lor total", a mai precizat Gulen.

Clericul musulman Fethullah Gülen este un fost aliat al lui Erdogan, lider al Mişcării Gülen (Hizmet), şi s-a stabilit în statul american Pennsylvania după ce a căzut în dizgraţie. Erdogan probabil considera că rivalul său politic s-ar bucura de susţinerea Washingtonului.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici