Clipe de groază. Avionul cancelarului german Olaf Scholz a fost evacuat de urgenţă din cauza unor atacuri cu rachete / Consilierii şi jurnaliştii s-au pus la pamânt pe pistă

Avionul cancelarului german Olaf Scholz a trebuit să fie evacuat marţi seară de pe aeroportul Ben Gurion din Israel din cauza unor atacuri cu rachete.

9481 afișări
Imaginea articolului Clipe de groază. Avionul cancelarului german Olaf Scholz a fost evacuat de urgenţă din cauza unor atacuri cu rachete / Consilierii şi jurnaliştii s-au pus la pamânt pe pistă

Clipe de groază. Avionul cancelarului german Olaf Scholz a fost evacuat de urgenţă din cauza unor atacuri cu rachete / Consilieri şi jurnaliştii s-au pus la pamânt pe pistă

Imagini şi videoclipuri postate pe reţelele de socializare arată cum consilieri şi jurnalişti care călătoreau cu liderul german au fost nevoiţi să părăsească în grabă avionul şi să se adăpostească, culcându-se pe pistă, în timp ce Scholz ar fi fost evacuat într-un adăpost.

"Am văzut personal explozii pe cer în timp ce [sistemul de apărare aeriană] israelian Iron Dome a interceptat două rachete", a scris pe X, fostul Twitter, Robin Alexander, redactor-şef adjunct al cotidianului german Welt.

Scholz şi cei care zburau cu el au putut urca la bordul avionului câteva minute mai târziu, în urma unui control de securitate suplimentar, potrivit Bild.

Marţi, cancelarul a vizitat Israelul pentru a-şi exprima solidaritatea cu această ţară în urma atacului terorist brutal al Hamas, precum şi pentru a îmbunătăţi ajutorul umanitar pentru civilii palestinieni din Gaza. Evacuarea avionului său a avut loc chiar în momentul în care Scholz plănuia să decoleze spre Cairo, unde ar trebui să se întâlnească miercuri cu preşedintele egiptean Abdel Fattah El-Sisi.

Marţi seara, o explozie masivă a lovit un spital din oraşul Gaza, ucigând peste 500 de palestinieni, potrivit Ministerului palestinian al Sănătăţii, condus de Hamas. Hamas a dat vina pe o lovitură aeriană israeliană; Israelul pe o rachetă lansată greşit de militanţii palestinieni.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici