Clopotul Păcii din Mariupol, Ucraina, condamnat la tăcere. Însă, Maria Dolens, cel mai mare clopot din lume bate, în semn de solidaritate cu ucrainienii

  • Clopotul Păcii s-a afundat în tăcere, până când războiul va fi luat sfârşit.
  • Însă Maria Dolens va bate, în Italia, în semn de solidaritate cu ucrainienii.
4986 afișări
Imaginea articolului Clopotul Păcii din Mariupol, Ucraina, condamnat la tăcere. Însă, Maria Dolens, cel mai mare clopot din lume bate, în semn de solidaritate cu ucrainienii

FOTO Twitter

Începând de joi, în fiecare dimineaţă, în Ucraina, toţi oamenii vor ţine un minut de linişte, la ora 9:00, pentru a onora memoria ucrainienilor care şi-au pierdut viaţa de la începutul războiului. 
 
Mariupol se află, încă, sub tirul rachetelor. Tancurile trag în civilii care merg pe stradă. Marţi seară, invadatorii ruşi au bombardat un teatru din oraş, unde se ascundeau sute de civili, deşi pe zid scria, în rusă, „COPII”.  Încă nu se ştie numărul morţilor. 
 
Momentan, în Mariupol sunt raportate 2.400 de decese în rândul civililor.
 
Însă, în Italia, cel mai mare clopot din lume, Maria Dolens, bate de 100 de ori în fiecare seară, pentru a le aminti oamenilor despre vieţile care pier zilnic în războiul din Ucraina. 
 
Italienii spun că fac asta în semn de solidaritate. „Mariupol, ne rugăm pentru voi”, scrie un italian pe Twitter. 
 
 
 
Invadarea Ucrainei, sub comanda lui Putin, a început acum 22 de zile. Încă din prima zi, civilii au luptat cot la cot cu soldaţii. 
 
Retorica Rusiei se învârte în jurul sintagmei imperialiste „totul merge conform planului”, însă Kremlinul nu a reuşit încă să captureze niciunul dintre marile oraşe. Bombardamentele asupra clădirilor rezidenţiale şi împuşcarea civililor continuă.
 
Deşi de jure există coridoare de evacuare ale civilillor, partea rusă nu le respectă. 
 
Joi are loc o reuniune de urgenţă a Consiliului de Securitate al ONU pentru a aborda criza umanitară din Ucraina, care se intensifică. SUA, Marea Britanie, Franţa, Irlanda, Norvegia şi Albania au solicitat această reuniune, relatează surse diplomatice, ca urmare a intensificării bombardamentelor asupra zonelor civile în ultimele zile.
 
 
 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici