CNN, articol despre ritualurile şi tradiţiile vrăjitoarelor moderne din România - FOTO

CNN a publicat un material inedit, menit să exploreze ”lumea mistică a vrăjitoarelor moderne din România”, articolul fiind văzut prin ochii Virginiei Lupu, fotograf. Aceasta a fost „îmbrăţişată” de comunitatea vrăjitoarelor şi le-a surprins în ipostaze aparte.

867 afișări
Imaginea articolului CNN, articol despre ritualurile şi tradiţiile vrăjitoarelor moderne din România - FOTO

Ritualurile şi tradiţiile vrăjitoarelor moderne din România: CNN explorează

Mihaela Minca este una dintre cele mai faimoase vrăjitoare din România. Minca şi sabatul său – femei de etnie romă – locuiesc la marginile societăţii europene, în suburbiile din Bucureşti. Acolo, acestea îşi câştigă existenţa prin ritualuri care ajută clienţii să găsească dragoste, bani şi pedepse adecvate pentru duşmanii lor, transmite CNN

Uneori, eforturile vrăjitoarelor ies din sfera personală. Anul acesta, Minca a aruncat o vrajă asupra corupţiei politice din România, aceasta turnând lichior negru în faţa unui clădiri guvernamentale. A doua zi, fostul lider PSD Liviu Dragnea a fost condamnat, relatează sursa citată

„Chiar dacă mulţi spun că a fost doar o coincidenţă, acest lucru chiar s-a întâmplat”, a transmis fotograful Virginia Lupu jurnaliştilor de la CNN. Lupu, cunoscută anterior pentru imaginile sale cu români transsexuali, s-a împrietenit cu vrăjitoarele şi le-a surprins în imagini intime. Seria sa de fotogragii „TinTinTin”, expusă recent în Timişoara, oferă o explorare rară asupra comunităţii mistice.

De fapt, Lupu a luat legătura prima dată cu vrăjitoarele datorită unei proiect de design, la cererea unei reviste din Berlin, publicaţia fiind în căutare de interioare specifice comunităţii rome. „M-am gândit la vrăjitoare”, a spus aceasta. Lupu s-a împrietenit cu Minca, după ce au petrecut mai mult timp împreună la evenimente de familie precum nunţile copiilor lui Minca, cina de Crăciun şi sărbători cu ocazia zilelor de naştere.

La început, Lupu nu a fost interesată să le surprindă pe vrăjitoare pe film. „Nu am vrut să fac poze”, a spus aceasta. „Eram doar foarte pasionată de vrăjitorie şi de ritualurile lor”, a adăugat Lupu. Totuşi, oportunitatea de a surprinde momente inedite a fost prea bună pentru a fi trecută cu vederea, iar comunitatea a fost de acord să fie fotografiată de Lupu.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici