Coada avionului AirAsia prăbuşit în largul Indoneziei a fost găsită în Marea Java - VIDEO

Coada avionului AirAsia, care s-a prăbuşit în largul Indoneziei la 28 decembrie, a fost găsită în Marea Java, a anunţat miercuri directorul Agenţiei naţionale de căutare şi salvare, în cea de-a 11-la zi a operaţiunilor.

1571 afișări
Imaginea articolului Coada avionului AirAsia prăbuşit în largul Indoneziei a fost găsită în Marea Java - VIDEO

Coada avionului AirAsia prăbuşit în largul Indoneziei a fost găsită în Marea Java (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Am reuşit să recuperăm o parte din avion, ceea ce era obiectivul nostru", le-a declarat Bambang Soelistyo jurnaliştilor la Jakarta. "A fost găsită coada avionului", a precizat el.

Această descoperire ar putea fi un pas înainte în căutări, în măsură în care coada avionului conţine de obicei cutiile negre, cruciale pentru stabilirea cauzelor prăbuşirii avionului Airbus A320-200 cu 162 de persoane la bord.


More ABC News Videos | ABC World News

Avionul a dispărut de pe radare la scurt timp după decolarea din oraşul indonezian Surabaya, cu destinaţia Singapore, după ce s-a confruntat cu nori foarte ameninţători.

În pofida operaţiunilor de căutare de mare amploare întreprinse de Indonezia cu ajutorul altor ţări precum Franţa, Statele Unite şi Rusia, s-au înregistrat puţine progrese până în prezent din cauza vremii nefavorabile, potrivit autorităţilor indoneziene.

Oficialii indonezieni declaraseră anterior că au găsit cinci părţi mari din avion, fără a preciza despre ce elemente este vorba.

Autorităţile indoneziene suspectează Air Asia Indonesia, filiala companiei malaysiene AirAsia, că a folosit un culoar de zbor fără autorizaţie. Companiei i s-a suspendat săptămâna trecută autorizaţia de a folosi culoarul Surabaya-Singapore până la încheierea anchetei.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici