Coaliţia Angelei Merkel pierde majoritatea în Camera superioară a Parlamentului german -exit-poll

Coaliţia conservatori-liberali a cancelarului german, Angela Merkel, a pierdut alegerile din Rhenania de Nord - Westfalia şi, implicit, majoritatea în Camera superioară a Parlamentului federal, conform exit-poll-urilor citate de televiziunile germane.

67 afișări
Imaginea articolului Coaliţia Angelei Merkel pierde majoritatea în Camera superioară a Parlamentului german -exit-poll

Coaliţia Angelei Merkel pierde majoritatea în Camera superioară a Parlamentului german -exit-poll

Uniunile creştine au obţinut 34 la sută din voturi, iar aliaţii lor din partidul liberal FDP, 6,5 la sută din voturi, potrivit postului de televiziune public ZDF.

Conform ARD, creştin-democraţii ar fi obţinut 34,5 la sută din voturi, iar FPD, 6,5 la sută.

Ecologiştii au obţinut 12,5 la sută din voturi, potrivit ambelor exit-poll-uri, iar partidul de stânga radicală Die Linke a depăşit pragul electoral de 5 la sută şi va putea intra în parlamentul regional, cu 5,5 sau 6 la sută din voturi.

Aproximativ 13,5 milioane de alegători au fost chemaţi la urne în landul Rhenania de Nord - Westfalia, pentru a alege Parlamentul regional.

Deoarece nu a reuşit să obţină majoritatea în Parlamentul regional, coaliţia condusă de Angela Merkel a pierdut şi majoritatea în Bundesrat, Cameră care reprezintă landurile federale.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici