Coaliţia condusă de SUA a efectuat 27 de atacuri aeriene împotriva Stat Islamic în Irak şi Siria

Coaliţia internaţională coordonată de Statele Unite a efectuat 27 de atacuri aeriene împotriva reţelei teroriste Stat Islamic în Irak şi Siria, inclusiv 14 ţinte în vecinătatea oraşului sirian Tabqa, relatează site-ul agenţiei Sputnik.

1102 afișări
Imaginea articolului Coaliţia condusă de SUA a efectuat 27 de atacuri aeriene împotriva Stat Islamic în Irak şi Siria

"În apropierea oraşului sirian Tabqah, 14 atacuri au vizat o unitate tactică ISIS [Daesh]; cinci vehicule au fost distruse, două poziţii de luptă şi un VBIED [dispozitiv exploziv improvizat aflat într-un vehicul] au fost lovite; o unitate tactică ISIS a fost distrusă", se arată într-un comunicat de presă remis luni de Washington.

Patru alte atacuri aeriene desfăşurate în Siria au distrus sonde petroliere ale Stat Islamic din apropierea regiunii Abu Kamal.

În Irak, nouă raiduri au avut loc în apropierea oraşelor Taji, Mosul şi al-Qaim. Atacurile au vizat unităţi tactice, poziţii de luptă, sisteme de mortar, mitraliere, camioane cu combustibil şi explozibil ascuns. Totodată, atacurile au suprimat 23 de rute de aprovizionare.

Coaliţia condusă de SUA este formată din 68 de naţiuni şi efectuează atacuri aeriene, atacuri la sol şi focuri de artilerie propulsate de rachete împotriva reţelei teroriste Stat Islamic în Siria şi Irak.

Atacurile aeriene din Irak se desfăşoară cu sprijinul guvernului irakian, dar cele din Siria nu sunt autorizate de către Consiliul de Securitate al ONU sau de către guvernul preşedintelui Bashar al-Assad.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici