Iranul avertizează SUA în privinţa comiterii unui alt atac în Siria

Hassan Rouhani, preşedintele iranian, a criticat decizia preşedintelui american, Donald Trump, de a lansa un atac asupra bazei aeriene siriene, avertizând SUA să nu repete operaţiunea militară întreprinsă vineri, informează Euronews.

5765 afișări
Imaginea articolului Iranul avertizează SUA în privinţa comiterii unui alt atac în Siria

Iranul avertizează SUA în privinţa comiterii unui alt atac în Siria

Rouhani a solicitat o investigaţie a originii atacului chimic ce a vizat oraşul Khan Sheikhoun, aflat sub conducerea rebelilor.

El a adăugat că atacul SUA a fost întreprins ”fără niciun temei” şi a avertizat în privinţa escaladării conflictului ce durează de şase ani.

”O posibilă repetare a agresiunilor armatei SUA nu va rămâne fără repercursiuni. În opinia mea, SUA nu a acţionat conform normelor internaţionale şi reglementărilor, sau în interesul statelor din regiune”, a adăugat preşedintele iranian.

SUA a lansat un atac asupra bazei aeriene siriene, de unde serviciile americane de informaţii presupun că a fost lansat atacul chimic.

Iranul a condamnat vineri atacul american asupra bazei aeriene siriene.

”Iranul condamnă orice fel de asemenea atacuri unilaterale. Asemenea măsuri vor consolida teroriştii din Siria şi vor complica situaţia din Siria şi din regiune”, a declarat vineri Bahran Qasemi, ministrul iranian de Externe.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici