Herbert McMaster, consilierul prezidenţial american pentru Siguranţă Naţională: Rusia trebuie să aleagă între cooperare şi competiţie

Moscova trebuie să decidă dacă îşi doreşte o relaţie de cooperare sau una de competiţie cu Washingtonul, a declarat Herbert McMaster, consilider prezidenţial pentru Siguranţă Naţională, adăugând că Rusia poate fi parte a soluţiei sau poate să continue campania de subminare a intereselor occidentale.

1686 afișări
Imaginea articolului Herbert McMaster, consilierul prezidenţial american pentru Siguranţă Naţională: Rusia trebuie să aleagă între cooperare şi competiţie

Herbert McMaster, consilierul prezidenţial american pentru Siguranţă Naţională: Rusia trebuie să aleagă între cooperare şi competiţie (Imagine: thesun.co.uk)

Oficialul american a declarat pentru postul de televiziune Fox News că relaţiile ruso-americane "sunt în funcţie de ceea ce îşi doresc ruşii", informează agenţia de ştiri Tass.

"Vor o relaţie de competiţie şi potenţial conflictuală? Nu văd ca asta să fie în interesul ruşilor. Ori vor o relaţie în care să găsim puncte de cooperare în interesul ambelor părţi?", a completat McMaster.

Consilierul prezidenţial a adăugat că Rusia "poate fi parte a soluţiei sau poate să continue ceea ce a fost o campanie foarte sofisticată de subminare a intereselor occidentale şi o campanie de subminare şi intervenţie în favoarea unui regim criminal în Orientul Mijlociu".

McMaster a sugerat că Statele Unite au două scopuri majore în Siria, anume să elimine reţeaua teroristă Stat Islamic şi să îndepărteze de la putere regimul preşedintelui Bashar al-Assad.

"Este foarte dificil de înţeles cum o soluţie politică ar putea rezulta din continuarea regimului Assad", a declarat oficialul american pentru Fox News Sunday.

"Nu spuneam că noi suntem cei care vor face această schimbare. Ce vrem să spunem este că alte ţări ar trenui să-şi pună nişte întrebări serioase. Rusia ar trebui să se întrebe… De ce susţinem acest regim criminal care comite crime în masă împotriva propriului popor?", a precizat consilierul prezidenţial.

McMaster a mai adăugat că Rusia ar trebui să se întrebe cum de nu a ştiut că Siria pregăteşte un atac cu arme chimice în condiţiile în care avea consilieri militari la baza aeriană siriană de unde se presupune că a fost lansat atacul chimic.

Oficialii Administraţiei Trump au oferit mesaje confuze în legătură cu scopul implicării Statelor Unite în conflictul din Siria. Secretarul de Stat al SUA, Rex Tillerson, declara recent că "printr-un proces politic poporul sirian va avea posibilitatea să decidă soarta lui Bashar al-Assad", adăugând că Washingtonul nu urmăreşte schimbarea regimului de la Damasc.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici