Aleksei Navalnîi, liderul opoziţiei ruse, a fost eliberat din arest, după expirarea sentinţei de 15 zile de detenţie

Aleksei Navalnîi, liderul opoziţiei din Rusia, a fost eliberat din arest luni, după expirarea sentinţei de 15 zile de detenţie pentru nesupunere faţă de poliţie în timpul unui miting anticorupţie neautorizat care a avut loc la Moscova, relatează site-ul agenţiei Tass.

544 afișări
Imaginea articolului Aleksei Navalnîi, liderul opoziţiei ruse, a fost eliberat din arest, după expirarea sentinţei de 15 zile de detenţie

Aleksei Navalnîi, liderul opoziţiei ruse, a fost eliberat din arest

Şeful de campanie al lui Navalnîi, Leonid Volkov, a anunţat că "Aleksei a părăsit sediul departamentului de poliţie Konkovo".

Aleksei Navalnîi a fost reţinut în data de 26 martie, în timpul unui miting anticorupţie neautorizat în centrul Moscovei. Potrivit Departamentului de Securitate Regională, peste 600 de persoane au fost arestate.

Navalnîi a refuzat să renunţe la protest şi s-a opus în momentul arestării. Ulterior, un tribunal din Moscova l-a amendat cu 20.000 de ruble (circa 350 de euro) pentru organizarea acţiunii de protest şi a decis plasarea lui în arest pentru 15 zile.

De profesie jurist, Aleksei Navalnîi, în vârstă de 40 de ani, şi-a anunţat deja intenţia de a candida la alegerile prezidenţiale din 2018.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici