Israelul închide un punct de trecere la frontiera cu Egiptul, din cauza unui posibil atac TERORIST

Israelul a închis luni punctul de trecere spre Egipt, Taba, în urma unui avertizări a Biroului antiterorism cu privire la ”iminenţa” unui atac terorist, informează Associated Press.

446 afișări
Imaginea articolului Israelul închide un punct de trecere la frontiera cu Egiptul, din cauza unui posibil atac TERORIST

Israelul închide un punct de trecere la frontiera cu Egiptul, din cauza unui posibil atac TERORIST (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

Închiderea punctului de frontieră are loc înaintea începerii sărbătorilor pascale, când Sinaiul este o destinaţie populară pemtru mulţi israelieni.

La scurt timp după ce a fost anunţată închiderea punctului de trecere, sirenele avertizau localnicii cu privire la un atac cu rachetă.

Potrivit armatei, o rachetă lansată din Sinai a explodat într-un câmp deschis, fără a provoca daune.

Minister Serviciilor de Informaţii din Israel a comunicat că există o ameninţare cu privire la un potenţial ”atac terorist” asupra turiştilor din peninsula Sinai.

Trecerea va rămâne deschisă pentru cei ce doresc să se reîntoarcă din Egipt.

Închiderea punctului de trecere are loc la o zi după ce două biserici din Egipt au fost vizate de atacuri sinucigaşe cu ocazia sărbătorii Floriilor.

Biroul antiterorism din Israel a solicitat turiştilor israelieni din Sinai să se reîntoarcă acasă şi a cerut celor ce şi-au programat călătorii în peninsulă să-şi anuleze planurile de vizită.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici