Turiştii britanici ar putea fi obligaţi să-şi dezvăluie parolele conturilor la intrarea în SUA

Turiştii britanici ce călătoresc în SUA ar putea fi obligaţi să-şi dezvăluie parolele conturilor de social media, agenda telefonică, altfel vor risca să nu li se permită intrarea pe teritoriul american, informează The Guardian.

1087 afișări
Imaginea articolului Turiştii britanici ar putea fi obligaţi să-şi dezvăluie parolele conturilor la intrarea în SUA

Turiştii britanici ar putea fi obligaţi să-şi dezvăluie parolele conturilor la intrarea în SUA (Imagine: blog.oxforddictionaries.com)

Această măsură ar putea fi luată în considerare în urma consolidării ”politicilor de verificare” a administraţiei Donald Trump.

Turiştii ce provin din Marea Britanie sau alţi aliaţi ai Statelor Unite, precum Germania, Franţa, ar putea fi forţaţi să-şi dezvăluie date personale, precum şi informaţii financiare, să rişte să înfrunte întrebări referitoare la ideologia personală, conform unor oficiali ai Administraţiei de la Casa Albă, citaţi de presa americană.

În timp ce cetăţenii americani au drepturi bine stabilite împotriva percheziţiilor ilegale, măsura sub care turiştii străini pot face faţă solicitărilor de a oferi informaţii personale nu este încă clară.

Serviciul american Vamal şi pentru Protecţia Frontierelor a comunicat: ”Toţi turiştii străini ce sosesc în SUA vor fi subiecţii unei inspecţii. Această cercetare poate include computere, casete, telefoane mobile şi alte dispozitive de comunicare, camere video”.

”Păstrarea Americii în condiţii de siguranţă şi punerea în aplicare a legilor statului nostru într-o lume tot mai digitalizată depind de abilitatea noastră de a examina sub incidenţa legii toate materialele ce pătrund în SUA”, a mai anunţat Serviciul american Vamal şi pentru Protecţia Frontierelor.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici