Coaliţia guvernamentală din Polonia, criticată pentru o iniţiativă de imunitate juridică în pandemie

  • Coaliţia de guvernământ din Polonia vrea să le ofere imunitate juridică oficialilor care iau decizii urgente pentru combaterea epidemiei
  • Opoziţia susţine că amendamentul are rolul de a îngreuna inculparea oficialilor corupţi
  • Deputat din cadrul coaliţiei de guvernământ: "Nu este vorba de acordarea unei imunităţi juridice infractorilor"
193 afișări
Imaginea articolului Coaliţia guvernamentală din Polonia, criticată pentru o iniţiativă de imunitate juridică în pandemie

Coaliţia guvernamentală din Polonia, criticată pentru o iniţiativă de imunitate juridică în pandemie FOTO polishnwes.co.uk

Coaliţia guvernamentală din Polonia este acuzată de opoziţie că vrea să le ofere imunitate juridică oficialilor care ar încălca legislaţia generală prin măsuri speciale urgente necesare în combaterea coronavirusului, informează site-ul Politico.eu.
 
Coaliţia politică formată în jurul partidului Lege şi Justiţie (PiS), aflat la guvernare la Varşovia, vrea să modifice legea pentru combaterea epidemiilor printr-un articol care prevede că orice oficial care încalcă legislaţia generală în interesul public nu poate fi inculpat.
 
Amendamentul are următorul conţinut, potrivit site-ului Onet.pl: "Nu este infracţiune o acţiune de încălcare a atribuţiilor oficiale în scopul combaterii Covid-19, dacă acţiunea este în interes public şi dacă în lipsa acestei încălcări nu ar fi posibilă ori ar fi dificilă combaterea epidemiei".
 
"Nu este vorba de acordarea unei imunităţi juridice infractorilor", afirmă deputatul Tadeusz Cymański, membru al formaţiunii Polonia Solidară, aliată cu partidul Lege şi Justiţie (PiS).
 
Deputatul acuză opoziţia de la Varşovia că prezintă argumente "incorecte" faţă de acest amendament. "Vrem să prevenim paralizia decizională în această perioadă foarte dificilă. Suntem convinşi că aceste soluţii sunt necesare", a subliniat Tadeusz Cymański, citat de site-ul Politico.eu.
 
Opoziţia susţine că amendamentul are rolul de a îngreuna inculparea oficialilor corupţi. "Este vorba de o lege menită să justifice neregulile", afirmă deputatul Krzysztof Gawkowski, din cadrul formaţiunii de stânga Lewica (de opoziţie).
 
Ministrul polonez al Sănătăţii, Łukasz Szumowski, a fost criticat pentru că persoane din anturajul lui s-au îmbogăţit prin contracte preferenţiale cu echipamente medicale. Opoziţia a criticat şi unele acţiuni ale vicepremierului Jacek Sasin.  

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici