Cohen: Trump ştia de atacurile cibernetice din timpul campaniei prezidenţiale din 2016/ Fostul avocat l-a acuzat pe preşedintele american că a minţit în legătură cu averea sa

Michael Cohen, fostul avocat al preşedintelui Donald Trump a declarat în cadrul audierii din Congresul American că Trump ştia dinainte de atacurile cibernetice care viza servere ale Partidului Democrat, în timpul campaniei prezidenţiale din 2016, relatează BBC şi CNN.

1337 afișări
Imaginea articolului Cohen: Trump ştia de atacurile cibernetice din timpul campaniei prezidenţiale din 2016/ Fostul avocat l-a acuzat pe preşedintele american că a minţit în legătură cu averea sa

Cohen: Trump ştia de atacurile cibernetice din timpul campaniei prezidenţiale din 2016

Cohen a declarat de asemenea că Trump ar fi plănuit construirea unui Trump Tower în Moscova chiar în timpul campaniei pentru Casa Albă.

”Deci pentru a fi clar, Trump ştia şi a pus la cale negocierile dintre compania Trump şi Moscova în timpul campaniei şi a minţit în legătură cu asta. A minţit pentru că nu se aştepta să câştige alegerile. A minţit, de asemenea, deoarece era pe cale să dea lovitura cu construirea unui proiect imobiliar de sute de milioane de dolari la Moscova”, a declarat Cohen.

Acesta a adăugat că echipa lui Trump ”a realizat şi redactat” un comunicat despre proiect pe care acesta l-a trimis Congresului.

Cohen a recunoscut că a minţit în prima audiere din Congres pentru a-l proteja pe Trump, cerându-şi scuze pentru acest lucru.

”Ultima oară când am venit în faţa Congresului, am venit pentru a=l apăra pe domnul Trump. Atăzi sunt aici pentru a spunne adevărul despre domnul Trump”, a afirmat acesta.

Cohen, care a fost condamnat la trei ani de închisoare pentru infracţiuni privind aranjarea unor plăţi din timpul campaniei din 2016 pentru a reduce la tăcere mai multe femei care au pretins că au susţinut relaţii amoroase cu Trump, a spus că lucrează la ”o cale de izbăvire”.

Cohen l-a numit pe Trump ”rasist”, ”excroc” şi ”trişor”.

Trump a replicat printr-un mesaj postat pe Twitter: "Minte pentru a-i fi redusă pedeapsa."

Michael Cohen l-a acuzat pe Donald Trump că a minţit în legătură cu averea sa

Fostul său avocat, Michael Cohen l-a acuzat miercuri, într-o audiere în Congresul american, pe Donald Trump că a minţit în legătură cu averea sa, atât revista Forbes, pentru a părea mai bogat, cât şi fiscul, pentru a părea mai puţin bogat, relatează The Associated Press.

Cohen l-a acuzat pe Trump că-şi subevaluează averea pentru a plăti impozite mai mici.

Cohen a precizat că Trump nu i-a spus ”în mod direct” să mintă Congresul cu privire la un proiect imobiliar prin care dorea construirea unui Trump Tower la Moscova, ci a făcut-o ”în felul său”.

El a declarat că, în timp ce negocia afacerea cu Rusia în timpul campaniei, Trump îl privea în ochi şi-i spunea ”nu există nicio afacere în Rusia”.

Cohen l-a acuzat miercuri pe succesorul lui Barack Obama, primul preşedinte de culoare din istoria ţării, de rasism.

El a declarat sub jurământ că l-a auzit pe Trump spunând că afroamericanii ”nu vor vota niciodată cu el pentru că sunt prea proşti”.

El a declarat că, în timp ce treceau cu maşina printr-un ”cartier nevoiaş” din Chicago, Trump a spus că ”numai negrii pot trăi astfel”.

Trump a respins în mai multe rânduri acuzaţii de rasism în trecut. ”N-am folosit niciodată remarci rasiste”, a spus preşedintele.

Cohen a fost audiat miercuri sub jurământ în Comisia de control şi reformă a Executivului din cadrul Camerei Reprezentanţilor.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici