Colapsul politic al lui Barack Obama, singura şansă de victorie pentru Hillary Clinton

Singura şansă pentru ca Hillary Clinton să reducă din decalajul electoral care o desparte de contracandidatul democrat Barack Obama este ca acesta din urmă să sufere un colaps politic similar celui de pe piaţa creditelor imobiliare din SUA, comentează International Herald Tribune.

18 afișări
Imaginea articolului Colapsul politic al lui Barack Obama, singura şansă de victorie pentru Hillary Clinton

Colapsul politic al lui Barack Obama, singura şansă de victorie pentru Hillary Clinton

În primul rând, scrie publicaţia citată, Clinton trebuie să câştige detaşat alegerile primare din statele Pennsylvania şi Indiana. Astfel de rezultate ar genera preocupări în rândul democraţilor, de genul celor apărute după ce fosta prima doamnă s-a impus în Ohio, potrivit cărora Obama nu reuşeşte să transmită mesajul său electoral clasei mijlocii a societăţii americane.

În acelaşi timp, Clinton ar reduce semnificativ din decalaj dacă ar câştiga alegerile primare din 3 iunie organizate în Puerto Rico. Obama a întâmpinat o serie de dificultăţi în eforturile sale de raliere a sprijinului comunităţii hispanice.

Acesta este şi motivul pentru care senatorul de Illinois a obţinut săptămâna trecută sprijinul electoral al guvernatorului statului New Mexico, Bill Richardson, una din figurile emblematice ale comunităţii hispanice.

Dar nici unul din cele două aspecte nu ar fi de ajuns pentru ca Hillary Clinton să preia conducerea, scrie The International Herald Tribune. Ea s-ar putea impune doar dacă Obama ar suferi o acută criză de popularitate înainte ca superdelegaţii democraţi să fie nevoiţi să ia o decizie finală privind candidatul formaţiunii la alegerile prezidenţiale din noiembrie.

Principala problemă cu care se confruntă în prezent Obama în raport cu reacţia opiniei publice este cea rezultată din declaraţiile virulente făcute de fostul său pastor, Jeremiah Wright Jr. Reacţia lui Obama a fost una pe măsură, dar din păcate ea a mulţumit doar electoratul american în general, şi nu pe cel democrat care participă la alegerile primare.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici