Colegiul Eton şi Hotelul Ritz din Marea Britanie, pe o listă cu ţinte ale al-Qaida

Colegiul Eton şi Hotelul Ritz din Marea Britanie figurează pe o listă cu ţinte pentru atentate cu bombă, întocmită de un comandant al-Qaida din estul Africii şi descoperită asupra cadavrului lui Fazul Abdullah Mohammed, după ce a fost ucis, relatează The Sun, în ediţia electronică de joi.

215 afișări
Imaginea articolului Colegiul Eton şi Hotelul Ritz din Marea Britanie, pe o listă cu ţinte ale al-Qaida

Colegiul Eton (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Şefii serviciilor de securitate au avut miercuri o întâlnire cu miniştri şi poliţia antiterorism, după descoperirea complotului. Serviciile de securitate americane au fost de asemenea informate, avertizând marile lanţuri hoteliere cu privire la această ameninţare.

Mohammed, în vârstă de 38 de ani, organizatorul celor două explozii de la ambasada SUA din Kenya şi Tanzania, soldate cu 224 de morţi în urmă cu 12 ani, a fost împuşcat în capitala Somaliei, Mogadishu.

"Eton şi Ritz se aflau pe o listă cu presupuse ţinte din Marea Britanie", a confirmată o sursă din serviciile de informaţii. "Nu existau indicii privind un atac iminent, dar ţinând cont de trecutul său, trebuie să ne întrebăm de ce s-ar afla o asemenea listă în posesia sa", a adăugat sursa.

Colegiul Eton este una dintre cele mai prestigioase şcoli din lume, unde au învăţat actualul premier britanic, David Cameron, precum şi prinţii William şi Harry. Hotelul Ritz, din centrul Londrei, este unul dintre cele mai cunoscute din lume.

Directorii serviciilor de informaţii britanice MI5 şi MI6 au emis avertismente publice privind ameninţarea împotriva Marii Britanii provenită din tabere somaleze. Directorul general al MI5, Jonathan Evans, a afirmat că există britanici care beneficiază de antrenamente teroriste în tabere din Somalia.

Un bărbat de 25 de ani a fost acuzat miercuri seara că deţine informaţii care i-ar putea ajuta pe terorişti. Asim Kauser, din Bolton, urmează să compară joi într-un tribunal din Londra.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici