Coliziune a două avioane militare, în apropiere de Moscova

Două avioane militare de tip Suhoi Su-27 s-au ciocnit în zbor duminică, în timpul unor exerciţii acrobatice în apropiere de Moscova, iar unul dintre cei trei piloţi a murit, au anunţat agenţiile de presă ruse.

76 afișări
Imaginea articolului Coliziune a două avioane militare, în apropiere de Moscova

Coliziune a două avioane militare, în apropiere de Moscova (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Unul dintre cei trei piloţi a murit" în accident, a declarat duminică Vladimir Drik, purtătorul de cuvânt al forţelor aeriene, citat de agenţia Interfax. Într-o primă fază, Drik declarase că toţi piloţii sunt nevătămaţi.

"Unul dintre piloţi a rămas agăţat într-un copac, rupându-şi coloana vertebrală. Un alt pilot a murit", a anunţat, la rândul său, agenţia RIA Novosti, citând surse din cadrul forţelor de ordine.

Pilotul care a murit avea, de asemenea, o fractură la coloana vertebrală, potrivit sursei citate.

Unul dintre avioane a căzut peste o casă, declanşând un incendiu, au declarat martorii, citaţi de agenţia RIA Novosti.

"Potrivit informaţiilor preliminare, echipele de salvare caută un bărbat care s-ar putea afla sub dărâmături", potrivit agenţiei Interfax, care citează o sursă din cadrul forţelor de ordine.

Cinci persoane au suferit arsuri, iar o femeia a fost arsă pe suprafaţa a 60 la sută din corp, potrivit presei.

"Analizăm mai multe versiuni, o coliziune cu o pasăre sau o eroare de pilotaj", a declarat o sursă apropiată comisiei de anchetă citată de agenţia Interfax.

Piloţii se antrenau pentru salonul aeronautic anual MAKS care va începe marţi la Jukovski, la 50 de kilometri distanţă de Moscova.

Această prestigioasă manifestaţie culturală, al cărei scop este de a expune ultimele noutăţi din domeniul aeronautic rus, atrage sute de mii de vizitatori.

Oficiali de rang înalt, între care fostul preşedinte şi actualul premier rus Vladimir Putin sau regele Iordaniei Abdallah al II-lea, au vizitat MAKS în ultimii ani.

Potrivit organizatorilor citaţi de agenţiile ruse, salonul se va deschide conform programului, în pofida accidentului.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici