Coliziune între două garnituri de metrou la Shanghai. Cel puţin 240 de persoane au fost rănite

Mai multe persoane au fost rănite după ce două garnituri de metrou au intrat în coliziune la Shanghai, marţi după-amiază, cel mai probabil din cauza unei defecţiuni a sistemului automat de semnalizare, a anunţat site-ul de internet al cotidianului Dongfang Zaobao.

327 afișări
Imaginea articolului Coliziune între două garnituri de metrou la Shanghai. Cel puţin 240 de persoane au fost rănite

Coliziune între două garnituri de metrou la Shanghai (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/AFP)

Accidentul s-a produs în momentul în care unul dintre metrouri l-a lovit în partea din spate pe celălalt, pe linia 10 a reţelei metropolitane a capitalei economice a Chinei, a anunţat agenţia oficială China Nouă.

Se pare că sistemul de semnalizare se defectase cu puţin timp înainte de accident, iar traficul era dirijat de operatori prin staţii emisie-recepţie.

Fotografiile publicate de serviciul de microblogging chinez arată pasageri sângerând la faţă şi pompieri într-unul dintre metrouri.

Cel puţin 240 de persoane au fost rănite în coliziunea trenurilor de metrou din Shanghai, informează pagina online a agenţiei China Nouă.

Majoritatea victimelor au răni uşoare, a comunicat compania Shanghai Shentong Metro.

Acest accident are loc la două luni după o coliziune între două trenuri de mare viteză la 23 iulie, în apropiere de Wenzhou (estul Chinei), soldată cu 40 de morţi.

După acest accident, experţii au criticat ritmul alert ale construirii reţelei feroviare de mare viteză din China, devenită în câţiva ani cea mai mare din lume.

La fel se întâmplă şi cu reţeaua de metrou din Shanghai, care este, de la lansarea primei sale linii în 1995, unul dintre transporturile în comun cu cea mai rapidă expansiune din lume.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici