COLIZIUNE, între un submarin al forţelor navale italiene şi un vas cargo, în sudul Italiei

Forţele navale italiene au anunţat joi că unul dintre submarinele sale a lovit un vas cargo în largul coastelor sudice ale peninsulei, incidentul neprovocând însă daune vizibile, informează presa internaţională.

2465 afișări
Imaginea articolului COLIZIUNE, între un submarin al forţelor navale italiene şi un vas cargo, în sudul Italiei

COLIZIUNE, între un submarin al forţelor navale italiene şi un vas cargo, în sudul Italiei (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

Incidentul a avut loc în noaptea de miercuri spre joi în Golful Squillace, în timpul unui transfer al submarinului Scire, ce urma să participe la o serie de exerciţii.

În urma loviturii nu au fost provocate daune, cargoul putându-şi relua cursa, conform unui anunţ al forţelor maritime italiene.

Submarinul a ieşit la suprafaţă şi apoi s-a deplasat înapoi către baza logistică navală.

Forţele maritime au deschis o anchetă pentru a determina cauzele incidentului.

Scire este un submarin din clasa U212 de 55 de metri lungime.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici