Coloana oficială a lui Igor Dodon a fost implicată într-un accident rutier/ Purtătorul de cuvânt: Preşedintele se simte bine/ COINCIDENŢA despre care vorbeşte un apropiat al şefului statului | VIDEO

Două maşini din coloana oficială a preşedintelui Republicii Moldova Igor Dodon au fost implicate într-un accident rutier produs în această după-amiază pe traseul Chişinău-Ungheni, în apropiere de oraşul Străşeni, anunţă postul Publika TV.

14279 afișări
Imaginea articolului Coloana oficială a lui Igor Dodon a fost implicată într-un accident rutier/ Purtătorul de cuvânt: Preşedintele se simte bine/ COINCIDENŢA despre care vorbeşte un apropiat al şefului statului | VIDEO

Foto: captură YouTube

Potrivit martorilor, în urma impactului una dintre maşini s-a răsturnat, iar mai multe persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale.

Totodată, şoferul uneia dintre maşini este în stare gravă şi a fost transportat de urgenţă la spital. La locul accidentului au venit mai multe ambulanţe şi pompieri. Accidentul a fost confirmat de poliţie, dar oamenii legii nu au oferit mai multe detalii.

Potrivit primelor informaţii, preşedintele a fost transportat la spital.

Starea lui Dodon este „satisfăcătoare”, iar acesta s-a ales doar cu câteva zgârieturi şi vânătăi, a transmis pentru Unimedia şeful Serviciului Protecţie şi Pază de Stat (SPPS), Anatolie Golea.

Potrivit acestuia, accidentul s-a petrecut între trei maşini, printre care două vehicule ale SPPS. În urma impactului, persoanele care au avut de suferit au primit îngrijiri medicale pe loc.

„Două maşini din coloana oficială a preşedintelui ţării au fost implicate într-un accident rutier. Persoanelor aflate în automobilele implicate în accident le-a fost acordat ajutor medical. Poliţia cercetează circumstanţele producerii accidentului”, scrie IGP pe pagina oficială de pe Facebook.

Anatol Golea, şeful SPPS, a declarat la Digi24 Moldova că maşina preşedintelui circula regulamentar, iar impactul a fost cu un vehicul care a intrat pe contrasens.

Oficialul a confirmat că în maşină se afla şi unul dintre fiii preşedintelui.

„Preşedintele şi membrii familiei au fost transportaţi la Spitalul de Urgenţă din Chişinău. Starea preşedintelui este bună. Dumnealui a fost ivestigat de către medici, starea lui este bună. Cu domnul preşedinte se mai aflau doi ofiţeri SPPS, la toţi le-a fost acordat primul ajutor medical. În accident au fost implicate două maşini din partea SPPS. Coloana preşedintelui se deplasa regulamentar, iar pe contrasens a ieşit un camion şi a avut loc ciocnirea cu două maşini ale SPPS”, a spus în direct Anatol Gorea.

Purtătorul de cuvânt: Preşedintele se simte bine

Purtătorul de cuvânt al preşedintelui Igor Dodon a scris pe pagina sa de facebook că Igor Dodon se simte bine şi nu a avut nevoie de intervenţia medicilor. „Preşedintele Igor Dodon se simte bine, de intervenţia medicilor nu a avut nevoie”, scrie Maxim Lebedinshi.

Şeful Institutului de Medicină de Urgenţă a făcut primele declaraţii despre starea preşedintelui Igor Dodon. Acesta a comentat că preşedintele avea dureri în urma accidentului.

„Starea lui Igor Dodon e satisfăcătoare, nu pune viaţa în pericol, a plecat acasă după ce a fost examinat", a spus directorul Institutului de Medicină de Urgenţă, Mihai Ciocanu.

Coincidenţa despre care vorbeşte un apropiat al şefului statului

Preşedintele fracţiunii PSRM din Consiliul Municipal Chişinău, Ion Ceban, ar avea suspiciuni că accidentul în care a fost implicat Igor Dodon nu ar fi o coincidenţă, după ce acum trei zile Ceban a fost implicat într-un alt accident, scrie Unimedia.

„E bine tot ce se termină cu bine, chiar şi în situaţiile cele mai periculoase şi neplăcute. Important e să ieşim teferi din accidentele care se produc. Mai ales din cele care se produc nu din vina noastră... Este ciudat că la distanţa de trei zile, după ce a fost lovită maşina cu care mă deplasam regulamentar, împreună cu şoferul, a fost accidentat serios şi automobilului preşedintelui ţării. Nu suntem conspirologi, dar înţelegem să fim mai atenţi şi mai precauţi de acum încolo, în general şi în particular. Mai precauţi şi mai cu încredere în cauza noastră, de a duce la un bun sfârşit tot ce avem de înfăptuit”, a scris acesta pe pagina sa de Facebook

UPDATE: Igor Dodon transmite pe Facebook că nu a suferit traumatisme grave

Preşedintele Republicii Moldova a transmis într-un mesaj postat pe pagina sa de Facebook că totul este în ordine, nu a suferit traumatisme grave, nici el şi nici membrii familiei sale, în urma accidentului rutier în care a fost implicat duminică după-amiază, informează Unimedia.

„Mulţumim tuturor celor din ţară şi de peste hotare, care au avut gânduri bune pentru mine şi familia mea. Mulţumesc tuturor celor care mi-au transmis mii de mesaje, la care însă nu reuşesc să răspund acum.Totul este în ordine, fără traumatisme grave, nici la mine, nici la membrii familiei. Fiţi atenţi şi aveţi grijă de voi şi de cei dragi vouă”, scrie preşedintele Dodon în postarea sa.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici