Colonel al armatei braziliene arestat în cadrul unei anchete privind o lovitură de stat

Un colonel al armatei braziliene, căutat de poliţie într-o anchetă privind o tentativă de lovitură de stat a unor apropiaţi ai fostului preşedinte al Braziliei, Jair Bolsonaro, a fost arestat duminică, la întoarcerea din Statele Unite.

313 afișări
Imaginea articolului Colonel al armatei braziliene arestat în cadrul unei anchete privind o lovitură de stat

Colonel al armatei braziliene arestat în cadrul unei anchete privind o lovitură de stat

Colonelul Bernardo Correa Neto a fost arestat pe aeroportul din Brasilia şi plasat în detenţie într-o garnizoană a armatei, scrie Reuters.

El a fost trimis de armată în Statele Unite pentru o misiune la Colegiul Interamerican de Apărare de la Washington în decembrie 2022, când fostul preşedinte Jair Bolsonaro a plecat în Florida cu câteva zile înainte de învestirea preşedintelui Luiz Inacio Lula da Silva.

Bolsonaro nu şi-a recunoscut niciodată înfrângerea în faţa lui Lula în alegerile din octombrie 2022 şi a fost acuzat că a abuzat de puterea sa ca preşedinte şi că a atacat sistemul de vot din Brazilia, făcând afirmaţii că acesta ar fi fost deschis la fraudă.

Poliţia federală a percheziţionat joi o casă a lui Bolsonaro, i-a confiscat paşaportul şi l-a acuzat că a făcut un proiect de decret pentru a anula rezultatul alegerilor, ca parte a unui presupus complot pentru o lovitură de stat militară.

Bolsonaro a calificat ancheta drept persecuţie politică.

Operaţiunea poliţiei de joi a inclus mandate de percheziţie împotriva a patru foşti miniştri, dintre care trei generali în retragere din armată, şi arestarea a patru foşti consilieri, inclusiv a colonelului Correa Neto.

 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici