Colosseumul plonjează în întuneric, duminică, la Roma în semn de protest faţă de partidul Jobbik

Comunităţile evreieşti din Roma vor protesta faţă de partidul naţionalist radical ungar Jobbik prin stingerea luminilor la Colosseum, duminică, de Ziua internaţională de comemorare a Holocaustului.

452 afișări
Imaginea articolului Colosseumul plonjează în întuneric, duminică, la Roma în semn de protest faţă de partidul Jobbik

Colosseumul plonjează în întuneric, duminică, la Roma în semn de protest faţă de partidul Jobbik (Imagine: Mediafax Foto Arhiva/AFP)

Duminică seara, când de obicei se aprind luminile la Colosseum, totul va plonja în întuneric ca protest faţă de "actele şi declaraţiile antisemite" ale Jobbik, a declarat serviciul de presă al primarului Romei miercuri, relatează MTI

Ambasadorul Ungariei la Roma a fost, de asemenea, invitat la eveniment.

Începând cu anul trecut, indicentele antisemite s-au multiplicat în Ungaria.Pe 26 noiembrie, Marton Gyöngyösi, un deputat Jobbik, declara că "a venit timpul să se afle numărul membrilor de origine evreiască ai Parlamentului sau Guvernului, care constituie o anumită ameninţare pentru securitatea naţională".

În decembrie, preşedintele Congresului evreiesc mondial Ronald Lauder i-a cerut lui Viktor Orban să se distanţeze de extremiştii din întreaga ţară.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici