Columbia: Cel puţin 2 morţi şi între 150 şi 200 de dispăruţi după o alunecare de teren - FOTO

Cel puţin două persoane au murit, iar între 150 şi 200 sunt date dispărute după o alunecare de teren produsă în oraşul columbian Medelin (nord-vest).

22 afișări
Imaginea articolului Columbia: Cel puţin 2 morţi şi între 150 şi 200 de dispăruţi după o alunecare de teren - FOTO

Columbia: Cel puţin 2 morţi şi între 150 şi 200 de dispăruţi după o alunecare de teren (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Duminică, am recuperat cadavrele a doi adulţi. Guvernatorul a ordonat continuarea căutărilor în cursul nopţii. Aproximativ 350 de membri ai echipelor de intervenţie au fost trimişi la faţa locului", a declarat Jorge Humberto Salazar, purtătorul de cuvânt al provinciei Antioquia.

"Potrivit estimărilor, între 150 şi 200 de persoane sunt date dispărute", a declarat un reprezentant al Crucii Roşii, Cesar Uruena.

Alunecarea de teren s-a produs duminică la ora 14.00 (21.00, ora României) într-un cartier situat în nordul oraşului Medelin, al doilea ca mărime din Columbia. Zeci de blocuri de trei etaje au fost afectate de alunecarea de teren, iar în fiecare clădire se aflau între 15 şi 20 de persoane. Alunecarea de teren, favorizată de ploile torenţiale care afectează Columbia din septembrie, a afectat şi un parc frecventat de copii.

Autorităţile se temeau de mai multe săptămâni că o astfel de tragedie s-ar putea produce, din cauza fenomenului climatic La Nina, care constă în scăderea temperaturilor în anumite zone ale Oceanului Pacific. Potrivit celui mai recent bilanţ, cel puţin 176 de persoane au murit în inundaţii şi alunecări de teren în cursul anului 2010. Peste 1,5 milioane de persoane sunt sinistrate, iar în 28 de provincii din cele 32 au fost decretată starea de calamitate.

Guvernul de la Bogota a lansat mai multe solicitări de ajutor internaţional, anunţând că are nevoie de 350 de milioane de dolari. Preşedintele Columbiei, Juan Manuel Santos, a anunţat că nu va fi prezent la Conferinţa Internaţională de la Cancun (Mexic) pe tema încălzirii climatice, din cauza acestei situaţii.

"I-am cerut ministrului Trezoreriei să aibă o întâlnire cu juriştii luni sau marţi, pentru a stabili dacă poate fi decretată starea excepţională", a declarat Santos.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici