Columbia respinge prin referendum un acord de pace între Guvern şi gruparea Forţele Armate Revoluţionare

Columbienii au respins duminică, la limită, în cadrul unui referendum, un acord de pace între Guvern şi gruparea FARC (Forţele Armate Revoluţionare din Columbia) care a fost negociat timp de circa patru ani şi care ar fi pus capăt la peste 50 de ani de conflict, relatează CNN.

624 afișări
Imaginea articolului Columbia respinge prin referendum un acord de pace între Guvern şi gruparea Forţele Armate Revoluţionare

Columbia respinge prin referendum un acord de pace între Guvern şi gruparea Forţele Armate Revoluţionare

Rezultatul final pe care puţini îl anticipau a arătat că 50,22 la sută dintre participanţii la vot au respins acordul, ceea ce a reprezentat o lovitură pentru preşedintele Juan Manuel Santos.

Gruparea FARC şi-a exprimat dezamăgirea în urma rezultatelor votului.

"Cu rezultatul de astăzi, ştim că obiectivul nostru în calitate de mişcare politică este chiar mai important şi mai puternic. FARC îşi menţine dorinţa pentru pace şi îşi reiterează disponibilitatea de a folosi doar cuvinte ca arme pentru construirea viitorului", a comunicat gruparea.

După numărarea a 98,45 la sută din buletinele de vot, s-a constatat că 50,22 la sută au votat pentru respingerea acordului de pace, în timp ce 49,77 la sută au susţinut acordul, potrivit autorităţii electorale, citate de Le Figaro online.

Sondajele de opinie preziceau susţinerea acordului.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici