Comandantul american al forţelor NATO în Afganistan, implicat în scandalul Petraeus

Generalul american John Allen, comandantul forţelor NATO în Afganistan, este anchetat pentru că a trimis e-mailuri "inadecvate" unei femei din scandalul sexual în care este implicat fostul director al CIA David Petraeus, a anunţat marţi un oficial american din cadrul Apărării.

1003 afișări
Imaginea articolului Comandantul american al forţelor NATO în Afganistan, implicat în scandalul Petraeus

Comandantul american al forţelor NATO în Afganistan, implicat în scandalul Petraeus (Imagine: AFP - MediafaxFoto)

Această informaţie reprezintă o nouă lovitură de teatru în scandalul care a izbucnit în urmă cu câteva zile, după realegerea preşedintelui Barack Obama.

Un oficial din cadrul Pentagonului le-a declarat jurnaliştilor că FBI a descoperit 30.000 de pagini de corespondenţă între generalului John Allen şi Jill Kelley, unul dintre personajele-cheie ale scandaului care l-a determinat pe fostul general şi director al CIA David Petraeus să îşi dea demisia, săptămâna trecută, din cauza unei relaţii extraconjugale.

Kelley a informat FBI că a primit mesaje de ameninţare. În urma anchetei s-a dovedit că Paula Broadwell, biografa şi amanta lui Petraeus, a trimis aceste mesaje.

FBI a descoperit ulterior schimbul de mesaje dintre Paula Broadwell şi directorul CIA, care au condus la izbucnirea scandalului.

Aceste informaţii au fost oferite jurnaliştilor la bordul avionului în care se află secretarul american al Apărării, Leon Panetta.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici